r
Nosalty Logó

Libamáj narancskrémen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Libamáj narancskrémen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2493 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    257 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11998 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    979 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11972 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    212 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 624 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    184.5 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    3005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3483.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    153 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1455 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    38 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1027.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47993 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    270 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    411 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3915 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47887 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    834 micro
  • β-crypt
    847 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 2493 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2798 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2792 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsokat meghámozzuk éles késsel, úgy, hogy a fehér hártya is lejöjjön. Ezt követően kifilézzük őket.
  2. Vajat olvasztunk a cukorral, belefacsarjuk a filézésből visszamaradt narancsok levét, és végül belerakjuk a filézett narancsokat.
  3. Addig főzzük, míg puha nem lesz.
  4. Botmixerrel turmixoljuk, miközben fagyos vajkockákat dobálunk bele, hogy sűrítsük, és krémes legyen az állaga.
  5. A májat 2 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd teflonserpenyőben közepes hőfokon oldalanként 1-1 percet sütjük.
  6. Előmelegített sütőbe rakjuk 5 percre, majd tálaljuk.
  7. Ahogy a képen is látszik (remélem), szép üveges, kocsonyás a belseje.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11137
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 30.

Ajánló

Matthias Hárslevelű

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Matthias fehérbor-mustra volt, jól ment mellé a máj. A hárslevelű illett hozzá a legjobban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...