Libamáj narancskrémen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
624
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
2493
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 46.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 751 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 870.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 364 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 257 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11998 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 68 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 979 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 11972 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 212 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
624
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.4 g
Zsír
-
Összesen 184.5 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 3005 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3483.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 346 mg
-
Kálcium 555 mg
-
Vas 153 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 1455 mg
-
Nátrium 722 mg
-
Réz 38 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.5 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1027.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47993 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 270 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 411 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3915 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 47887 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 834 micro
-
β-crypt 847 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 942 micro
Összesen
2493
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2798 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 2792 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A narancsokat meghámozzuk éles késsel, úgy, hogy a fehér hártya is lejöjjön. Ezt követően kifilézzük őket.
- Vajat olvasztunk a cukorral, belefacsarjuk a filézésből visszamaradt narancsok levét, és végül belerakjuk a filézett narancsokat.
- Addig főzzük, míg puha nem lesz.
- Botmixerrel turmixoljuk, miközben fagyos vajkockákat dobálunk bele, hogy sűrítsük, és krémes legyen az állaga.
- A májat 2 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd teflonserpenyőben közepes hőfokon oldalanként 1-1 percet sütjük.
- Előmelegített sütőbe rakjuk 5 percre, majd tálaljuk.
- Ahogy a képen is látszik (remélem), szép üveges, kocsonyás a belseje.
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 7 perc
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11137
- Feltöltés dátuma: 2010. március 30.
Ajánló
Matthias Hárslevelű
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Matthias fehérbor-mustra volt, jól ment mellé a máj. A hárslevelű illett hozzá a legjobban.