r
Nosalty Logó

Levendulás-sárgabarackos kölespuding

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Levendulás-sárgabarackos kölespuding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 808 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    2350 micro
  • β-crypt
    223 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    4700 micro
  • β-crypt
    447 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 808 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölest feltesszük 2 dl tejjel főzni. Utána folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék tejet. Édesítőszerrel vagy mézzel édesítjük, illetve levendulával ízesítjük.
  2. 6 db sárgabarackot megtisztítunk, félbevágjuk, majd leturmixoljuk.
  3. A leturmixolt barack felét hozzáadjuk a köleshez, azzal együtt is főzzük.
  4. Ha megfőtt a köles, akkor rétegezve a barackpépet a kölessel, kis tálkákba tesszük. Barackkal, levendulával díszítjük.
  5. 2-3 órára hűtőbe tesszük. Utána fogyasztható.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2567
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor csak tehetem, a piacon vásárolok, mert itt mindig lehet találni különleges dolgokat. Egy júliusi szombaton is ellátogattam a piacra. Éppen abban az időszakban ért a sárgabarack, amit nagyon szeretek frissen és süteményben is. Mivel igyekszem minél egészségesebben táplálkozni, ezért az édességek készítésénél is ez az elsődleges szempont. Amikor megláttam a sárgabarackot, még nem tudtam, hogy mi is fog belőle készülni. És utána jött a levendula, nagyon sok helyen árulták. Úgy gondoltam, hogy a sárgabarack és a levendula nagyon jól összeillik. Mire hazaértem, összeállt a fejemben a desszert is: levendulás-sárgabarackos kölespuding. Nagyon jó választás volt, mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...