Leveles tésztába göngyölt virsli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
28g leveles tészta102 kcal
-
100g virsli269 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
20g trappista sajt70 kcal
-
4g mustár2 kcal
Összesen
457
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
138g leveles tészta510 kcal
-
500g virsli1345 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
20g mustár12 kcal
Összesen
2288
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
16.9g leveles tészta63 kcal
-
61.5g virsli166 kcal
-
6.8g tojás9 kcal
-
12.3g trappista sajt43 kcal
-
2.5g mustár1 kcal
Összesen
282
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1771.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 1036 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
457
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.9 g
Zsír
-
Összesen 183.5 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 633 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8859.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 2025 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 1332 mg
-
Nátrium 5179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 398.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 788 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 785 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
2288
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1090.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 637 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
282
kcal
Hozzávalók
-
0.5 csomag leveles tészta
-
2 ek mustár
Elkészítés
- Fél csomag leveles tésztát kinyújtunk 1-2 mm vékonyra. Kb. 15x2 cm széles csíkokat vágunk belőle, 10 db-ot, mivel 10 db virslink van.
- Ezután kikészítjük a mustárt, s a virslikre hosszában csíkot húzunk a tubusos mustárral, majd pedig szépen a virslik egyik végénél elkezdjük feltekerni a tészta-csíkot.
- Jól rányomkodjuk, s majd mindkét végén is jól összenyomkodjuk a tésztát, hogy ne folyjon ki a mustár a tésztából sütés közben. Mind a 10 db virslivel hasonlóan járunk el.
- Ha minden virslit betekertünk a leveles tésztával, s még maradt tésztánk, akkor a maradék tésztát kinyújtjuk, pohárral köröket szaggatunk, s minden kör közepébe 1-1 db 1x1 cm-es trappista (ha van, füstölt) sajtkockát rakunk, majd a széleit tojással megkenjük, s villa segítségével szépen lenyomogatjuk.
- Bekapcsoljuk a sütőt, hogy mire tepsibe rakjuk a sütiket, addigra kellően bemelegedjen a sütő.
- Kiolajozzuk és liszttel megszórjuk a tepsit, vagy pedig sütőpapírt rakunk a tepsibe, s a göngyölt virsliket, s ha van sajttal töltött leveles tésztánk, akkor azokat is berakjuk a tepsibe.
- Az összes tészta tetejét bekenjük tojással, s megszórjuk reszelt trappista sajttal. 200 C-fokon 25-30 perc alatt megsülnek a sütikék. Én általában félidőben megfordítom a tepsit, hogy a belül lévő sütik nehogy túlsüljenek.
- A leveles tésztába göngyölt mustáros-virsliket már melegen fogyaszthatjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 328
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 145887
- Feltöltés dátuma: 2015. június 26.
Ajánló
Én ezt általában vacsorára szoktam sütni (főleg télen), forró teát vagy kakaót iszunk hozzá. De nyáron hideg teával, kakaóval is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Katrin
144 recept
Ezt a fajta leveles tésztába göngyölt mustáros virslit kb. 15 éve találtuk ki, azóta gyakran sütök ilyet. Főleg amikor fiam itthon van, ugyanis Ő nagyon szereti.