r
Nosalty Logó

Leveles tésztába göngyölt virsli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Leveles tésztába göngyölt virsli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2288 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1771.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 457 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8859.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    2025 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    5179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    788 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    785 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 2288 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1090.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fél csomag leveles tésztát kinyújtunk 1-2 mm vékonyra. Kb. 15x2 cm széles csíkokat vágunk belőle, 10 db-ot, mivel 10 db virslink van.
  2. Ezután kikészítjük a mustárt, s a virslikre hosszában csíkot húzunk a tubusos mustárral, majd pedig szépen a virslik egyik végénél elkezdjük feltekerni a tészta-csíkot.
  3. Jól rányomkodjuk, s majd mindkét végén is jól összenyomkodjuk a tésztát, hogy ne folyjon ki a mustár a tésztából sütés közben. Mind a 10 db virslivel hasonlóan járunk el.
  4. Ha minden virslit betekertünk a leveles tésztával, s még maradt tésztánk, akkor a maradék tésztát kinyújtjuk, pohárral köröket szaggatunk, s minden kör közepébe 1-1 db 1x1 cm-es trappista (ha van, füstölt) sajtkockát rakunk, majd a széleit tojással megkenjük, s villa segítségével szépen lenyomogatjuk.
  5. Bekapcsoljuk a sütőt, hogy mire tepsibe rakjuk a sütiket, addigra kellően bemelegedjen a sütő.
  6. Kiolajozzuk és liszttel megszórjuk a tepsit, vagy pedig sütőpapírt rakunk a tepsibe, s a göngyölt virsliket, s ha van sajttal töltött leveles tésztánk, akkor azokat is berakjuk a tepsibe.
  7. Az összes tészta tetejét bekenjük tojással, s megszórjuk reszelt trappista sajttal. 200 C-fokon 25-30 perc alatt megsülnek a sütikék. Én általában félidőben megfordítom a tepsit, hogy a belül lévő sütik nehogy túlsüljenek.
  8. A leveles tésztába göngyölt mustáros-virsliket már melegen fogyaszthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 328
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 145887
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 26.

Ajánló

Én ezt általában vacsorára szoktam sütni (főleg télen), forró teát vagy kakaót iszunk hozzá. De nyáron hideg teával, kakaóval is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a fajta leveles tésztába göngyölt mustáros virslit kb. 15 éve találtuk ki, azóta gyakran sütök ilyet. Főleg amikor fiam itthon van, ugyanis Ő nagyon szereti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...