r
Nosalty Logó

Leveles pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Leveles pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az első tésztához

A második tésztához

A tetejére

Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az első tésztához

A második tésztához

A tetejére

Összesen 5409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az első tésztához

A második tésztához

A tetejére

Összesen 424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    345.1 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6362.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    4074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    339 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    367 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    1004 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1623 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 5409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

Az első tésztához

A második tésztához

A tetejére

Elkészítés

Az első tésztához

  1. Az első tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  2. A második tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy rétestészta állagú legyen. Nálam 2 dl volt a tejföl.
  3. A második tésztát is kinyújtjuk akkora nagyságúra, mint az elsőt. Az elsőként kinyújtott lapra tesszük, majd három-négyszer hajtogatjuk, mint a vajas tésztát (15-20 percenként).
  4. A tészta felénk lévő 1/3 részét a középső harmadra hajtjuk, majd a szembe néző harmadot is közép irányba, aztán a tészta két végét szintén középre hajtjuk, aztán lefelé fordítjuk. Ezt a hajtogatást végezzük el, akkor lesz szép leveles, minden réteg szétnyílik.
  5. Végül két ujjnyira kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük, majd szaggatjuk, szezámmaggal meghintjük. Szilikonos sütőpapírra tesszük. 210 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Félidőben a tetejét letakarjuk, hogy meg ne égjen!
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15779
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Egy újabb pogácsa a kedvelőknek tőlem. Egy szakácskönyvben találtam. Gondoltam, kipróbálom. Az eredmény a képen látható. Minden réteg elválik. Készítsétek el Ti is! Másnap is finom.

Hozzávalók

Az első tésztához

A második tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...