r
Nosalty Logó

Letti szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sütőtök89
Letti szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 1832 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 10987 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1148.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 1832 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149 g

Zsír

  • Összesen
    619.6 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    248 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    1305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6891.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    1958 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2622 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1177.5 g
  • Cukor
    461 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    487 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5039 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    3293 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1344 micro
Összesen 10987 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 337 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

Elkészítés

A krémhez

  1. A krémhez a hideg tejben elkeverjük a 3 tojást és a 3 vaníliás cukrot, majd belekeverjük a pudingport és a 20 dkg cukrot is. Kézi habverővel, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, és félretesszük dermedni.
  2. Míg meleg a puding, 1 margarin/vaj kockát kis darabokra vágunk, és belekeverjük.
  3. A krémet akár hűtőbe is tehetjük egy órára dermedni, úgy jobban összeáll. Hűlés közben belekeverjük a Bailey's-t, és ha túl sűrűnek találjuk, öntögessünk és keverjünk bele egy kis tejszínt, amíg a kellő állagot el nem éri.
  4. A tésztához a másik kocka margarint/vajat beletesszük egy nagy tálba a 10 dkg porcukorral, a kakaóval, fahéjjal, 2 tojássárgájával, a sütőporral és 1/2 cs. vaníliás cukorral.
  5. Ehhez hozzáadjuk a diót, 3 cl Bailey's-t, a tejfölt és annyi lisztet, hogy gyúrható, omlós tésztabucit kapjunk.
  6. Sütőpapíron 4 egyforma méretűre (kb. 25x35 cm) nyújtott téglalapot nyújtunk a buciból, és kettesével megsütjük őket sütőlapon előmelegített sütőben. Nem szabad, hogy teljesen kiszáradjanak sülés közben, tehát figyeljük őket folyamatosan, és időben vegyük ki!
  7. Ha kihűlt a krém és a lapok is, egy nagyobb tálcán összeállítjuk a süteményt: a legalsó lapot megkenjük a krém negyedével, és megszórjuk egy kis csokival. Ezt ismételjük az alapanyagok elfogyásáig, végül a legfelső lapot a krémmel zárjuk, s reszelt csokival díszítjük.
  8. Tálalás előtt egy teljes napig, lefedve (de a fedél ne érjen a süti tetejéhez, mert ráragad!) pihentetjük, hogy megpuhuljon. Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1930
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 276273
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 08.

Ajánló

Nagyon kiadós, "nehézsúlyú" sütemény. Mégis eléggé eteti magát, mert nagyon finom. Ünnepi és szépséges, tipikusan nagyvendégségekre, lakodalmakba, ünnepi alkalmakra vagy zajos családi vasárnapokra illik.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sütőtök89 66 recept

A recept Bódi Margó: Az én ízvilágom című könyvéből származik. DE! Az a receptleírás egy tragikomédia, annál szörnyűbb és pontatlanabb leírást én még az életben nem láttam. Volt olyan hozzávaló, ami végül nem is derült ki, hová kell, hogy kerüljön, és ez csak egy volt a milliónyi gond közül. Mondanom sem kell -mivel még évekkel ezelőtt, tapasztalatlan és naiv fejjel vágtam neki a sütésnek- olyan hajtépős idegroham és agyvérzésveszély lett a délutánom (Anyuéval együtt, persze :D), hogy olyat még nem láttott a környék... Háromszor főztem újra a krémet, mert kevés lett, nem szilárdult meg, satöbbi. Aztán laza 8-10 órás melóval elkészült ez az istenverése, mivel a vendégeknek csak kellett valamit adni, és hát ha már ennyi alapanyagot rápazaroltunk, sikerülnie KELLETT. Az eredmény (bár köze nem volt végül az eredeti recepthez és a megadott fotóhoz) viszont olyan csodálatos és isteni lett, hogy majd' elbőgtem magam a megkönnyebbüléstől! Nem sokkal később nekiveselkedtem még egyszer, és tanulva a korábbi bakikból (értsd világkatasztrófákból), feljegyezve a pontos mennyiségeket és módszereket, szépen megsütöttem megint. Így már bekerülhetett a Bibliámba is, s azóta is karrierem egyik csúcsának tekintem a családdal együtt.:) Frenetikusan, csodálatosan finom sütemény, összhatásban kicsit emlékeztet a marlenkára! Figyelem: a lapok eléggé törékenyek, de ha teljesen kihűtjük, és két tenyérrel nyúlunk alá vagy csak lecsúsztatjuk a sütőpapírról, tökéletesen kezelhetők.

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...