Letti szelet
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 25% Zsír
A krémhez
-
42g margarin299 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
19 kcal
-
17g baileys55 kcal
-
133g tej75 kcal
-
100 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
20g csokoládé109 kcal
A tésztához
-
42g margarin299 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3 kcal
-
10g dió65 kcal
-
5g baileys16 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
117g finomliszt425 kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 25% Zsír
A krémhez
-
250g margarin1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
100g baileys327 kcal
-
800g tej448 kcal
-
158g vaníliás pudingpor600 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
120g csokoládé655 kcal
A tésztához
-
250g margarin1793 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
34 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
19 kcal
-
60g dió392 kcal
-
30g baileys98 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
700g finomliszt2548 kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 25% Zsír
A krémhez
-
7.6g margarin55 kcal
-
6.1g porcukor24 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
3.1g baileys10 kcal
-
24.5g tej14 kcal
-
4.8g vaníliás pudingpor18 kcal
-
6.1g habtejszín18 kcal
-
3.7g csokoládé20 kcal
A tésztához
-
7.6g margarin55 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
1.8g dió12 kcal
-
0.9g baileys3 kcal
-
1.2g tejföl2 kcal
-
21.4g finomliszt78 kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 103.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1148.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 437 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.3 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 88.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 886 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 840 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 549 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149 g
Zsír
-
Összesen 619.6 g
-
Telített zsírsav 176 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 248 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 162 g
-
Koleszterin 1305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6891.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 322 mg
-
Kálcium 1958 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 561 mg
-
Foszfor 2622 mg
-
Nátrium 1374 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1177.5 g
-
Cukor 461 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 531.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5315 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 52 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 252 micro
-
K vitamin: 487 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 390 micro
-
Kolin: 967 mg
-
Retinol - A vitamin: 5039 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 3293 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1344 micro
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A krémhez
-
20 dkg porcukor
-
3 db tojás
-
3 csomag vaníliás cukor
-
8 dl tej
-
3.5 tasak vaníliás pudingpor
A tésztához
-
10 dkg porcukor
-
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 teáskanál fahéj
-
2 db tojássárgája
-
0.5 csomag sütőpor
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
2 ek tejföl
-
70 dkg finomliszt
Elkészítés
A krémhez
- A krémhez a hideg tejben elkeverjük a 3 tojást és a 3 vaníliás cukrot, majd belekeverjük a pudingport és a 20 dkg cukrot is. Kézi habverővel, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, és félretesszük dermedni.
- Míg meleg a puding, 1 margarin/vaj kockát kis darabokra vágunk, és belekeverjük.
- A krémet akár hűtőbe is tehetjük egy órára dermedni, úgy jobban összeáll. Hűlés közben belekeverjük a Bailey's-t, és ha túl sűrűnek találjuk, öntögessünk és keverjünk bele egy kis tejszínt, amíg a kellő állagot el nem éri.
- A tésztához a másik kocka margarint/vajat beletesszük egy nagy tálba a 10 dkg porcukorral, a kakaóval, fahéjjal, 2 tojássárgájával, a sütőporral és 1/2 cs. vaníliás cukorral.
- Ehhez hozzáadjuk a diót, 3 cl Bailey's-t, a tejfölt és annyi lisztet, hogy gyúrható, omlós tésztabucit kapjunk.
- Sütőpapíron 4 egyforma méretűre (kb. 25x35 cm) nyújtott téglalapot nyújtunk a buciból, és kettesével megsütjük őket sütőlapon előmelegített sütőben. Nem szabad, hogy teljesen kiszáradjanak sülés közben, tehát figyeljük őket folyamatosan, és időben vegyük ki!
- Ha kihűlt a krém és a lapok is, egy nagyobb tálcán összeállítjuk a süteményt: a legalsó lapot megkenjük a krém negyedével, és megszórjuk egy kis csokival. Ezt ismételjük az alapanyagok elfogyásáig, végül a legfelső lapot a krémmel zárjuk, s reszelt csokival díszítjük.
- Tálalás előtt egy teljes napig, lefedve (de a fedél ne érjen a süti tetejéhez, mert ráragad!) pihentetjük, hogy megpuhuljon. Másnap szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 1930
- Tegnapi nézettség: 22
- 7 napos nézettség: 68
- Össznézettség: 276466
- Feltöltés dátuma: 2012. november 08.
Ajánló
Nagyon kiadós, "nehézsúlyú" sütemény. Mégis eléggé eteti magát, mert nagyon finom. Ünnepi és szépséges, tipikusan nagyvendégségekre, lakodalmakba, ünnepi alkalmakra vagy zajos családi vasárnapokra illik.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A recept Bódi Margó: Az én ízvilágom című könyvéből származik. DE! Az a receptleírás egy tragikomédia, annál szörnyűbb és pontatlanabb leírást én még az életben nem láttam. Volt olyan hozzávaló, ami végül nem is derült ki, hová kell, hogy kerüljön, és ez csak egy volt a milliónyi gond közül. Mondanom sem kell -mivel még évekkel ezelőtt, tapasztalatlan és naiv fejjel vágtam neki a sütésnek- olyan hajtépős idegroham és agyvérzésveszély lett a délutánom (Anyuéval együtt, persze :D), hogy olyat még nem láttott a környék... Háromszor főztem újra a krémet, mert kevés lett, nem szilárdult meg, satöbbi. Aztán laza 8-10 órás melóval elkészült ez az istenverése, mivel a vendégeknek csak kellett valamit adni, és hát ha már ennyi alapanyagot rápazaroltunk, sikerülnie KELLETT. Az eredmény (bár köze nem volt végül az eredeti recepthez és a megadott fotóhoz) viszont olyan csodálatos és isteni lett, hogy majd' elbőgtem magam a megkönnyebbüléstől! Nem sokkal később nekiveselkedtem még egyszer, és tanulva a korábbi bakikból (értsd világkatasztrófákból), feljegyezve a pontos mennyiségeket és módszereket, szépen megsütöttem megint. Így már bekerülhetett a Bibliámba is, s azóta is karrierem egyik csúcsának tekintem a családdal együtt.:) Frenetikusan, csodálatosan finom sütemény, összhatásban kicsit emlékeztet a marlenkára! Figyelem: a lapok eléggé törékenyek, de ha teljesen kihűtjük, és két tenyérrel nyúlunk alá vagy csak lecsúsztatjuk a sütőpapírról, tökéletesen kezelhetők.