r
Nosalty Logó

Lenmagos pogácsa a legegyszerűbben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Lenmagos pogácsa a legegyszerűbben
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

pogácsához

tetejére

Összesen 1705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

pogácsához

tetejére

Összesen 8521 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír

pogácsához

tetejére

Összesen 425 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1451 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 1705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.9 g

Zsír

  • Összesen
    516.2 g
  • Telített zsírsav
    279 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2036 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7255.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    421 mg
  • Kálcium
    2066 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2893 mg
  • Nátrium
    1481 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    797.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3431 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1159 micro
Összesen 8521 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 425 kcal

Hozzávalók

pogácsához

tetejére

Elkészítés

pogácsához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
  2. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a zsírt, a tojássárgákat, a sajtot, sütőport, tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.
  3. Minden alapanyagot összegyúrunk alaposan, sima tésztává. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra. Felhajtjuk, mint a bejglit. Újra kinyújtjuk 1 cm vastagra.
  4. Bekockázzuk a tetejét, átkenjük tojássárgájával. Kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapíros tepsire rakjuk. Megszórjuk lenmaggal, és előmelegített sütőben 200 c-fokon, szép világos barnára sütjük. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5150
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 14.

Ajánló

Ha nem akarna összeállni a tészta, kevés tejfölt adjunk hozzá még. Ez függ a liszt milyenségétől.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Többfajta pogácsa receptem is felkerült már ide, és mindegyik jó, mégis szeretek újabbakat kipróbálni, ízlelgetni, kóstolgatni, kínálgatni. Nagyon egyszerű recept, mind alapanyagok, mind elkészítés terén. Csak ki kell próbálni!!!

Hozzávalók

pogácsához

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...