r
Nosalty Logó

Lencseleves macskajajra

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nyuszikutya
Lencseleves macskajajra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 443 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 443 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.5 g

Zsír

  • Összesen
    143.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6668.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    739 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    4185 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2267.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1462 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét előző este beáztatjuk. Másnap leöblítjük.
  2. A vöröshagymát az apróra vágott bacon szalonnával az olajon megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a finomlisztet, a fűszerpaprikát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Összekeverjük.
  4. Hozzáöntjük a megmosott lencsét és a karikára vágott füstölt kolbászt. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, és puhára főzzük.
  5. Amikor kész, hozzáadjuk a karikára vágott virslit. Pár perc alatt készre főzzük.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12563
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 06.

Ajánló

Készíthetjük virsli helyett debreceni kolbásszal is, tálaláskor gazdagíthatjuk tejföllel. Akkor is készítem, ha füstölt sonkát főzök, mert a főzőlé így felhasználható a víz helyett, és még ízletesebb lesz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lencseleves macskajajra
Nyuszikutya 51 recept

A recept pontosan így jelent meg egy nagyon régi újságban. Eredetileg csípősen készül, de mivel régóta ezt készítem újév napján, a gyerekek miatt nem főztem sosem csípősre. Persze nem árt neki, ha valaki szereti a csípőset, egy kis darált csípőssel vagy zöldpaprikával még ízesíteni, talán még jobb a beteg gyomorra. :) Nálunk a hagyomány miatt készül újévkor, nem a macskajajra, de év közben is többször készítem szombati ebédre, pogácsával vagy egyéb tésztával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...