Lencseleves macskajajra
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Nyuszikutya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
50g lencse176 kcal
-
17g bacon66 kcal
-
17g parasztkolbász75 kcal
-
33g juhbeles virsli90 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
24 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
333g víz0 kcal
Összesen
443
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
300g lencse1056 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
100g parasztkolbász452 kcal
-
200g juhbeles virsli538 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
2658
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
10.6g lencse37 kcal
-
3.5g bacon14 kcal
-
3.5g parasztkolbász16 kcal
-
7.1g juhbeles virsli19 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
70.8g víz0 kcal
Összesen
93
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1111.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 698 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 377.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
443
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.5 g
Zsír
-
Összesen 143.9 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6668.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 739 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 1395 mg
-
Nátrium 4185 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2267.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1462 micro
-
Kolin: 344 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
2658
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg lencse
-
10 dkg bacon
-
10 dkg parasztkolbász
-
20 dkg juhbeles virsli
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál majoranna
-
1 kk kakukkfű
-
1.5 db babérlevél
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 kávéskanál ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
2 l víz
Elkészítés
- A lencsét előző este beáztatjuk. Másnap leöblítjük.
- A vöröshagymát az apróra vágott bacon szalonnával az olajon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a finomlisztet, a fűszerpaprikát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Összekeverjük.
- Hozzáöntjük a megmosott lencsét és a karikára vágott füstölt kolbászt. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, és puhára főzzük.
- Amikor kész, hozzáadjuk a karikára vágott virslit. Pár perc alatt készre főzzük.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 12563
- Feltöltés dátuma: 2016. január 06.
Ajánló
Készíthetjük virsli helyett debreceni kolbásszal is, tálaláskor gazdagíthatjuk tejföllel. Akkor is készítem, ha füstölt sonkát főzök, mert a főzőlé így felhasználható a víz helyett, és még ízletesebb lesz!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nyuszikutya
51 recept
A recept pontosan így jelent meg egy nagyon régi újságban. Eredetileg csípősen készül, de mivel régóta ezt készítem újév napján, a gyerekek miatt nem főztem sosem csípősre. Persze nem árt neki, ha valaki szereti a csípőset, egy kis darált csípőssel vagy zöldpaprikával még ízesíteni, talán még jobb a beteg gyomorra. :) Nálunk a hagyomány miatt készül újévkor, nem a macskajajra, de év közben is többször készítem szombati ebédre, pogácsával vagy egyéb tésztával.