Lencseleves 1.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 20% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
550
kcal
- 20% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
2201
kcal
- 20% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.4 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 979.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 452 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 490 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
550
kcal
- 20% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.6 g
Zsír
-
Összesen 53.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3919.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 1417 mg
-
Nátrium 1807 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 288.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 224.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 333 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1959 micro
-
Kolin: 571 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
2201
kcal
- 20% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 464.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lencsét legalább 2 órán át hideg vízben áztatom.
- Majd a sonka higított főzőlevében teszem fel főni a fokhagymával.
- Amikor a lencse megpuhult, a tojásból 1 evőkanál liszttel készített nokedlit szaggatok a levesbe.
- A másik kanál liszttel elkevert tejföllel pedig habarom.
- Sonkacsíkokkal tálalom.
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 34825
- Feltöltés dátuma: 2008. október 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
A füstölt sonka főzőlevéből szoktam készíteni.