r
Nosalty Logó

Lencsekrémleves 2. -curryvel és joghurttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vargamóni
Lencsekrémleves 2. -curryvel és joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 992 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 247 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1980.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1234 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 992 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a lencsét, és forrázzuk le, lefedve hagyjuk kb. 30-40 percig puhulni.
  2. Ha már "haraphatóvá" puhult a lencse, tegyük egy lábosba a felkockázott hagymával, a babérlevéllel, a curryvel, chilivel és a vízzel. Főzzük, míg meg nem puhul teljesen (ennél az ételnél az sem baj, ha túlfőzzük).
  3. Halásszuk ki a babérleveleket a levesből, és turmixoljuk össze a lencsét.
  4. Ha túl sűrű lenne, pótoljuk a vizet.
  5. Sózzuk, borsozzuk (elég sok sót kíván), ha kell, még curry-t vagy chilit is adhatunk hozzá.
  6. Adjuk hozzá a joghurtot.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6732
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 05.

Ajánló

Ha főzés előtt 30-40 perccel leforrázzuk a lencsét, és saját gőzében hagyjuk puhulni, pikk-pakk elkészül a leves. Persze nem fontos beáztatni, de akkor tovább kell főzni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lencsekrémleves 2. -curryvel és joghurttal
Vargamóni 18 recept

Ez egy régi, jól bevált receptem, ami Stahl Judittól származik. Gyakran készítem vacsorára is. Valahol azt olvastam, hogy a fogyókúrázóknak is jó szolgálatot tesz a lencse. Magas fehérje- és rosttartalma miatt ugyanis azonos szinten tartja a vércukrot, ez megelőzi az inzulintermelés megugrását, így a szervezet kevésbé raktározza a zsírt. Nem tudom, hogy igaz-e, a leves mindenesetre nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk