r
Nosalty Logó

Lencse curry vajjal - Dal Makhani

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Lencse curry vajjal - Dal Makhani
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    336 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3655.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    2445 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a lencsét, és legjobb, ha már előző este annyi vízben, amennyi ellepi, beáztatjuk.
  2. Főzzük meg a lencsét sós vízben, 3 bögre vízzel, kb. 25 perc kell hozzá. Amikor már elfőtte a víz nagy részét és puha, fogjunk egy krumplinyomót, és nyomjuk egy kicsit szét a lencseszemeket. Adjuk hozzá a garam masalat, és főzzük 2-3 további percig.
  3. Egy kisebb serpenyőben forrósítsuk fel a gheet, adjuk hozzá a római köményt, ha már pattog, jöhet hozzá a reszelt gyömbér, a chili, a feldarabolt zöld chili, finomra vágott hagyma, zúzott fokhagyma, és pirítsuk pár percet, míg a hagyma aranybarnára pirul. Keverjük a lencséhez.
  4. Ha szükséges, sóval ízesítsük, tegyük hozzá a mangóport (Amchur), ha nincs, akkor a citromlevet, majd a tejszínt, és mielőtt tálalnánk egy kanál gheet. Szórjuk meg friss korianderrel. (Nekem ma nem volt itthon, friss metélőhagymát vágtam apróra, és szórtam meg, illetve egy kanálnyi korianderporral pótoltam.)
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1482
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lencse curry vajjal - Dal Makhani
Szimran 144 recept

A Dal egy nagyon közkedvelt vegetáriánus étel Punjabban.  A legfinomabb tandoori lepénykenyérrel vagy chapatival.  Elkészíthetjük más lencsefajtákkal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...