r
Nosalty Logó

Lencse curry vajjal - Dal Makhani

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Lencse curry vajjal - Dal Makhani
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    336 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3655.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    2445 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a lencsét, és legjobb, ha már előző este annyi vízben, amennyi ellepi, beáztatjuk.
  2. Főzzük meg a lencsét sós vízben, 3 bögre vízzel, kb. 25 perc kell hozzá. Amikor már elfőtte a víz nagy részét és puha, fogjunk egy krumplinyomót, és nyomjuk egy kicsit szét a lencseszemeket. Adjuk hozzá a garam masalat, és főzzük 2-3 további percig.
  3. Egy kisebb serpenyőben forrósítsuk fel a gheet, adjuk hozzá a római köményt, ha már pattog, jöhet hozzá a reszelt gyömbér, a chili, a feldarabolt zöld chili, finomra vágott hagyma, zúzott fokhagyma, és pirítsuk pár percet, míg a hagyma aranybarnára pirul. Keverjük a lencséhez.
  4. Ha szükséges, sóval ízesítsük, tegyük hozzá a mangóport (Amchur), ha nincs, akkor a citromlevet, majd a tejszínt, és mielőtt tálalnánk egy kanál gheet. Szórjuk meg friss korianderrel. (Nekem ma nem volt itthon, friss metélőhagymát vágtam apróra, és szórtam meg, illetve egy kanálnyi korianderporral pótoltam.)
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1480
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lencse curry vajjal - Dal Makhani
Szimran 144 recept

A Dal egy nagyon közkedvelt vegetáriánus étel Punjabban.  A legfinomabb tandoori lepénykenyérrel vagy chapatival.  Elkészíthetjük más lencsefajtákkal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk