Lencse curry vajjal - Dal Makhani
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szimran
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
67g vöröslencse239 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
9g ghee67 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
267g víz0 kcal
Összesen
375
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g vöröslencse716 kcal
-
36g gyömbér29 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
6g só0 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
28g ghee201 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
800g víz0 kcal
Összesen
1122
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
15.7g vöröslencse56 kcal
-
2.8g gyömbér2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.2g garam masala0 kcal
-
7.9g főzőtejszín10 kcal
-
2.2g ghee16 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
62.8g víz0 kcal
Összesen
88
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1218.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 815 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 336 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
375
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.3 g
Zsír
-
Összesen 38.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3655.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 738 mg
-
Nátrium 2445 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1007.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 432 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 283 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
1122
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál garam masala
-
1 dl főzőtejszín
-
2 ek ghee
-
chilipehely ízlés szerint
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
8 dl víz
Elkészítés
- Mossuk meg a lencsét, és legjobb, ha már előző este annyi vízben, amennyi ellepi, beáztatjuk.
- Főzzük meg a lencsét sós vízben, 3 bögre vízzel, kb. 25 perc kell hozzá. Amikor már elfőtte a víz nagy részét és puha, fogjunk egy krumplinyomót, és nyomjuk egy kicsit szét a lencseszemeket. Adjuk hozzá a garam masalat, és főzzük 2-3 további percig.
- Egy kisebb serpenyőben forrósítsuk fel a gheet, adjuk hozzá a római köményt, ha már pattog, jöhet hozzá a reszelt gyömbér, a chili, a feldarabolt zöld chili, finomra vágott hagyma, zúzott fokhagyma, és pirítsuk pár percet, míg a hagyma aranybarnára pirul. Keverjük a lencséhez.
- Ha szükséges, sóval ízesítsük, tegyük hozzá a mangóport (Amchur), ha nincs, akkor a citromlevet, majd a tejszínt, és mielőtt tálalnánk egy kanál gheet. Szórjuk meg friss korianderrel. (Nekem ma nem volt itthon, friss metélőhagymát vágtam apróra, és szórtam meg, illetve egy kanálnyi korianderporral pótoltam.)
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1482
- Feltöltés dátuma: 2019. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szimran
144 recept
A Dal egy nagyon közkedvelt vegetáriánus étel Punjabban. A legfinomabb tandoori lepénykenyérrel vagy chapatival. Elkészíthetjük más lencsefajtákkal is.