r
Nosalty Logó

Lekváros párnácska

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
nkcicc
Lekváros párnácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 948 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1896 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 948 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2771.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    1662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    526 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 1896 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként egy tálba összeöntjük a lisztet, a sót, az olajat és a tojásnak a sárgáját. A fehérjét félretesszük.
  2. Ezután egy kis bögrébe, kevés langyos vízhez keverünk 1 kk cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, pár perc múlva felfut az élesztőnk. Ezt hozzáöntjük a tál tartalmához, és összedolgozzuk, látni fogjuk, ha túl híg, lisztet adunk még hozzá, ha túl masszív, akkor kevés langyos vizet.
  3. A kész tésztát negyed órán át még kelesztjük, majd kinyújtjuk.
  4. Pogácsaszaggatóval vagy egy üveg pohárral kiszaggatjuk, és a közepére helyezzük a gyümölcsízt. Vigyázzunk, hogy ne sokat tegyünk bele. Ezután félkör formájúra összehajtjuk, és villával összenyomogatjuk a szélét, szépen körben.
  5. Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket, és a tetejüket lekenjük a vízzel hígított tojássárgájával, szórunk a tetejére egy kis kristálycukrot. Normál sütőben 20-40 perc alatt elkészül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5656
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nkcicc 7 recept

A párnácskák kitűnően alkalmasak vendégvárónak, és nagyon sok ízesítési lehetőséget rejtenek. A gyümölcsízek között is széles az ízválaszték, így akár több fajtából is rakhatunk bele tölteléknek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...