r
Nosalty Logó

Lekváros-marcipános tojások

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flora1205
Lekváros-marcipános tojások
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 12% Zsír

sütihez

bevonáshoz

mázhoz

Összesen 795 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 12% Zsír

sütihez

bevonáshoz

mázhoz

Összesen 3981 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 12% Zsír

sütihez

bevonáshoz

mázhoz

Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 795 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    665.3 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 3981 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

sütihez

bevonáshoz

mázhoz

Elkészítés

sütihez

  1. Futtassuk fel egy kis lábasban az élesztőt 3 ek langyos tejjel és 1 tk kristálycukorral.
  2. Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a maradék kristálycukrot, a langyos tejet, a vaníliás cukrot, a tojást és egy csipet sót.
  3. Dolgozzuk össze, öntsük hozzá a felolvasztott margarint, és gyúrjuk sima tésztává. Kelesszük lefedve, meleg helyen 40 percig.
  4. A tésztát vágjuk dió nagyságú darabokra. Mindegyik közepét nyomjuk be a hüvelykujjunkkal, és töltsük meg 1 tk szilvalekvárral. Formázzunk gombócokat, és kelesszük őket meleg helyen kb. 15 percig.
  5. Vajazzuk vagy sütőmargarinozzuk be a tojás alakú sütőformákat, és óvatosan nyomkodjuk bele a gombócokat. Ha nincs tojásformánk, akkor sütőpapírral bélelt tepsiben kelesszük, és formáljunk tojásformát.
  6. Előmelegített sütőben (villanytűzhelynél 180 fokon) süssük kb. 20 percig. Hagyjuk hűlni, majd vegyük ki a süteményeket a formákból.
  7. Gyúrjuk át a marcipánmasszát, osszuk három részre, és fessük be ételfestékkel. A marcipánt nyújtsuk ki, szúrjunk a tojásoknál nagyobb korongokat, majd borítsuk be a tésztatojásokat.
  8. A tojásfehérjét, a porcukrot és citromlét addig verjük fel, amíg fényes nem lesz. Színezzük, mint a marcipánt. Díszítsük egy nyomózsák segítségével.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 212
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lekváros-marcipános tojások
Flora1205 15 recept

Imádják a gyerekeim!

Hozzávalók

sütihez

bevonáshoz

mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...