r
Nosalty Logó

Lekváros linzer 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kovesine
Lekváros linzer 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1046 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1046 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    210.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4089.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1749 mg
  • Nátrium
    1062 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.1 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 4183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, ehhez hozzáadjuk a cukrot, a sót és a margarint. A margarint célszerű kicsit megolvasztani, mielőtt a liszthez adjuk, ígykönnyeben hozzá lehet dolgozni. A végén hozzákeverjük a tojást is.
  2. 1 órát hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk és formával kiszaggatjuk. Körülbelül 50 db süti alsó-felső jön ki ebből az adagból, ami egy fém sütisdoboznyi.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
  4. Miután kihűlt, házi vagy boli lekvárral megkenjük és összetapasztunk egy-egy linzert. Meghinthetjük porcukorral a végén.
  5. Másnapra már puha is lesz, de legalábbis kell körülbelül 6 óra, hogy meg puhuljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 25080
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 01.

Ajánló

Ajánlatos az alsó és a felső formát egyszerre megvenni, mert én sokáig keresgéltem, hogy mivel helyettesíthetném a süti alját (kölcsönkapott formám volt, amihez nem passzoltak az otthoniak.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lekváros linzer 2.
kovesine 2 recept

Ez a süti általában ünnepekkor készül nálunk, de gyakorlatilag mire megpuhul, szinte el is fogy. Amikor a férjem és a kisfiam számára készítem, a kedvesem általában már éjszaka "rájár" a sütire. Az anyukám lekvárját vagy a saját készítésű lekváromat szoktam beletenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...