r
Nosalty Logó

Lekváros-csokis linzervirágok

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Boszi
Lekváros-csokis linzervirágok
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1010
Kalória
11.8g
Fehérje
127.9g
Szénhidrátok
50.3g
Zsír
43g
Víz
218g
Koleszterin
3.5g
Rost
58g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 1010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    201.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1465.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.5 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    172.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1833 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 4039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 430 kcal

Elkészítés

  1. A porcukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a margarint, a sót és a tojássárgákat összegyúrjuk, akár robotgéppel is lehet.
  2. A tésztát fóliába csomagolva fél órára betesszük a hűtőbe.
  3. Legalább 3 tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt bekapcsoljuk.
  4. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, tetszőleges formával, jelen esetben virág formával egy teli, és egy lyukas közepűt kiszaggatunk.
  5. A kiszaggatott tésztát betesszük a tepsibe, majd mehet a sütőbe. Akkor jó, ha óvatosan megnézzük a hátulját, kezd barnulni. A tepsiben hagyjuk hűlni, hogy könnyen kivehető legyen.
  6. Kihűlés után lekvárral összeragasztjuk, majd hagyjuk legalább 1 órát, hogy jól összeragadjanak.
  7. Megolvasztjuk a csokit gőz fölött vagy mikróban, és különböző formákban rácsorgatjuk a linzerekre.
  8. Hagyjuk, hogy a csoki megszáradjon, és utána fémdobozba tehető, és sokáig eláll.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A receptet már régebben találtam valamelyik receptes oldalon, Závodi Gábor Zoltán küldte be. Mivel nekem új volt a főtt tojássárga használata, ideje volt kipróbálni. Finom. A kiszúróformák használata határtalan, mindig az alkalomnak megfelelően. Az a lényeg, hogy az egyiken legyen lyuk. Ha nincs egyforma formád teli + lyukas, akkor kiszúrsz teliket és pl. gyűszűvel v. kisebb pálinkás pohárral lyukat szúrsz. A lekvár is lehet bármilyen, attól függően, mit szerettek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-birsalmás linzerkarika

Megfogtam az összes kedvenc ízemet és alapanyagomat és létrehoztam nekik egy aprósüteményt, ahol boldogan élhetnek együtt. A végeredmény az alábbi karácsonyi linzer, amelyből egy falat ...

Lakos Benedek

Húsvéti fészeklinzerek

Ezek a húsvéti linzersütik olyan egyszerűen elkészíthetőek, hogy csodálkozni fogtok, miért nem jutott előbb eszetekbe kipróbálni őket. A kisült kekszeket selymes csokikrémből ...

Nosalty

Lekváros linzer

Minden évben többször készítem el, gyerekkel is egyszerű, már ők állítják össze a tésztát, szaggatnak és színesítik lekvárral az alsó korongokat, versenyezve hogy szív vagy kör ...

Kreamutti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!