r
Nosalty Logó

Lekváros-csokis linzervirágok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Lekváros-csokis linzervirágok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 1010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    201.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1465.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.5 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1833 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 4039 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 430 kcal

Elkészítés

  1. A porcukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a margarint, a sót és a tojássárgákat összegyúrjuk, akár robotgéppel is lehet.
  2. A tésztát fóliába csomagolva fél órára betesszük a hűtőbe.
  3. Legalább 3 tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt bekapcsoljuk.
  4. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, tetszőleges formával, jelen esetben virág formával egy teli, és egy lyukas közepűt kiszaggatunk.
  5. A kiszaggatott tésztát betesszük a tepsibe, majd mehet a sütőbe. Akkor jó, ha óvatosan megnézzük a hátulját, kezd barnulni. A tepsiben hagyjuk hűlni, hogy könnyen kivehető legyen.
  6. Kihűlés után lekvárral összeragasztjuk, majd hagyjuk legalább 1 órát, hogy jól összeragadjanak.
  7. Megolvasztjuk a csokit gőz fölött vagy mikróban, és különböző formákban rácsorgatjuk a linzerekre.
  8. Hagyjuk, hogy a csoki megszáradjon, és utána fémdobozba tehető, és sokáig eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6386
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Ajánló

Bármikor, ha finom és egyszerű aprósütire van szükséged.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet már régebben találtam valamelyik receptes oldalon, Závodi Gábor Zoltán küldte be. Mivel nekem új volt a főtt tojássárga használata, ideje volt kipróbálni. Finom. A kiszúróformák használata határtalan, mindig az alkalomnak megfelelően. Az a lényeg, hogy az egyiken legyen lyuk. Ha nincs egyforma formád teli + lyukas, akkor kiszúrsz teliket és pl. gyűszűvel v. kisebb pálinkás pohárral lyukat szúrsz. A lekvár is lehet bármilyen, attól függően, mit szerettek.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...