r
Nosalty Logó

A legpuhább kelt tészta - fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
potatimea
A legpuhább kelt tészta - fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 1694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 6772 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1694 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    265.4 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2681.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    995.4 g
  • Cukor
    419 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2086 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2047 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 6772 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Egy nagy edényben összekeverjük a langyos tejet, az olvasztott vajat és a cukrot. (Ha sós a töltelék, 1-2 evőkanál csak a cukor!) A tetejére rászórjuk az élesztőt, összekeverjük, és 10 percig hagyjuk pihenni meleg helyen.
  2. Hozzáadjuk a 4 bögre lisztet, összekeverjük, és meleg helyen hagyjuk kelni 1 óráig, amíg duplájára nem nő.
  3. Ha megkelt, hozzáadjuk a maradék 1 bögre lisztet, a sütőport és a sót.
  4. Dagasztjuk, és ha szükséges, annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne tapadjon, elváljon az edény falától és rugalmas legyen.
  5. Kb. 1 cm-es téglalapot nyújtunk belőle, megtöltjük ízlés szerint. Jelen esetben megkenjük olvasztott vajjal, és rászórjuk a fahéjas cukrot. Hosszanti oldalánál feltekerjük, ujjnyi vastag csigákat vágunk, tepsire helyezzük.
  6. A tetejét megkenjük vajjal vagy tojással. 220-240 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 139
  • Össznézettség: 15029
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 03.

Ajánló

Pár ötlet más töltelékhez: Pizzás:  1 doboz hámozott, darabolt paradicsom (abból csak a paradicsomok + egy kevés lé összeturmixolva) 1 teáskanál oregánó,1 teáskanál bazsalikom Sajt Sonka vagy szalámi felszeletelve Diós: 3 tojásfehérjét felverünk keményre ahhoz hozzáadunk 15-20 dkg diót kb 10-15 dkg cukrot

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
potatimea 1 recept

Az egyik kedvenc receptem, szuper univerzális, mivel mindennel meg lehet tölteni. 1 bögre = 250 ml

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...