r
Nosalty Logó

Legfinomabb csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
anitabene08
Legfinomabb csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Csokikrém

Díszítés

Összesen 1175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Csokikrém

Díszítés

Összesen 7051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Csokikrém

Díszítés

Összesen 328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    663 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 1175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    479.1 g
  • Telített zsírsav
    280 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    3269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5065.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    2222 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.9 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4038 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    591 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    1862 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3977 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    747 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3013 micro
Összesen 7051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Csokikrém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadunk egy csipet sót, majd elkezdjük habbá verni és apránként hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük.
  2. Ha kemény, akkor a habverő legalacsonyabb fokozatán egyenként belekeverjük a tojássárgáját. Utána beleszitáljuk a lisztet.
  3. 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Csokikrém

  1. A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb darabokra törjük.
  2. Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábasra a keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet ( Fontos a folyamatos kevergetés, ugyanis ha otthagyjuk, a tojás meg fog sülni és édes rántotta lesz belőle). Addig kell gáz felett hevíteni, amíg sűrűsödni nem kezd.
  3. Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz felett tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félrerakjuk hűlni. (Fontos, hogy a krém teljesen kihűljön és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal).
  4. Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet.

Díszítés

  1. Elkezdjük felverni a habtejszínt, majd ha már látjuk, hogy áll össze, belekeverjük a habfixet.
  2. Nem verjük fel teljesen, mert kettéválasztjuk a habot és az egyik feléhez hozzáadjuk a málnalekvárt. Annyit rakunk bele, hogy szép rózsaszín színe legyen.
  3. Majd addig verjük a két habot, míg kemény nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 16982
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
anitabene08 1 recept

Hozzávalók

Piskóta

Csokikrém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...