Legfinomabb csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
anitabene08
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
Piskóta
-
73g tojás92 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
0g só0 kcal
Csokikrém
-
37g tojás46 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
8 kcal
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
42g vaj299 kcal
Díszítés
-
83g habtejszín243 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
17g málnalekvár46 kcal
Összesen
1175
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
Piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
0g só0 kcal
Csokikrém
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
46 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
250g vaj1793 kcal
Díszítés
-
500g habtejszín1460 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
100g málnalekvár278 kcal
Összesen
7051
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
Piskóta
-
20.6g tojás26 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0g só0 kcal
Csokikrém
-
10.3g tojás13 kcal
-
9.4g cukor36 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
9.4g étcsokoládé51 kcal
-
11.7g vaj84 kcal
Díszítés
-
23.4g habtejszín68 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
4.7g málnalekvár13 kcal
Összesen
328
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 79.9 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 545 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 844.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 370 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.1 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 141.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 673 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 310 mg
-
Retinol - A vitamin: 663 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 502 micro
Összesen
1175
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 112.4 g
Zsír
-
Összesen 479.1 g
-
Telített zsírsav 280 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 3269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5065.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 909 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 532 mg
-
Foszfor 2222 mg
-
Nátrium 1112 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 600.9 g
-
Cukor 446 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 847.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4038 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 591 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 1862 mg
-
Retinol - A vitamin: 3977 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 747 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3013 micro
Összesen
7051
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
328
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
8 db tojás
-
8 ek finomliszt
-
8 ek cukor
-
1 csipet só
Csokikrém
-
4 db tojás
-
20 dkg cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
20 dkg étcsokoládé
-
25 dkg vaj
Díszítés
-
5 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
5 ek málnalekvár
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadunk egy csipet sót, majd elkezdjük habbá verni és apránként hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük.
- Ha kemény, akkor a habverő legalacsonyabb fokozatán egyenként belekeverjük a tojássárgáját. Utána beleszitáljuk a lisztet.
- 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Csokikrém
- A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb darabokra törjük.
- Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábasra a keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet ( Fontos a folyamatos kevergetés, ugyanis ha otthagyjuk, a tojás meg fog sülni és édes rántotta lesz belőle). Addig kell gáz felett hevíteni, amíg sűrűsödni nem kezd.
- Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz felett tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félrerakjuk hűlni. (Fontos, hogy a krém teljesen kihűljön és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal).
- Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet.
Díszítés
- Elkezdjük felverni a habtejszínt, majd ha már látjuk, hogy áll össze, belekeverjük a habfixet.
- Nem verjük fel teljesen, mert kettéválasztjuk a habot és az egyik feléhez hozzáadjuk a málnalekvárt. Annyit rakunk bele, hogy szép rózsaszín színe legyen.
- Majd addig verjük a két habot, míg kemény nem lesz.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 98
- Össznézettség: 17420
- Feltöltés dátuma: 2021. október 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
anitabene08
1 recept