r
Nosalty Logó

A legegyszerűbb túrófánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Chrissyke
A legegyszerűbb túrófánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 3320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1264.8 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    282.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2529.5 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    262 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 3320 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.7 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót a cukorral, a csipet sóval és a tojássárgájával eldolgozzuk.
  2. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd óvatosan a túrós masszához keverjük.
  3. Ezután hozzáadagoljuk a lisztet (1 kanál = 3 dkg liszt), ezt is óvatosan összekeverjük (nem kell megijedni, hogy laza a tészta, mert így lesz könnyű és puha, mikor kisül).
  4. Forró olajba kanállal "szaggatjuk" bele a fánkocskákat (a kanalat előtte megmártom az olajba, így könnyebben lejön róla a tészta). Vigyázzunk, legyen elegendő hely a serpenyőben, mert megdagadnak sütéskor! Nos, ez a forró olaj annyit takar, hogy közepes lángon (ne égjen meg benne a fánk, mert akkor a közepe nyers marad, de ne is szívja fel magát olajjal).
  5. Amikor megsül a fánk alja, villával alányúlunk, és biztos mozdulattal megfordítjuk a másik oldalára.
  6. Fahéjas porcukorral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Receptkönyvben: 379
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 81797
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Chrissyke 35 recept

Évek óta készítem ezt a receptet. Én egy "kicsit" egyszerűsítettem, kihagytam belőle a zsemlemorzsát és a "bepanírozást". Szerintem Ő az igazi túrófánk! (A kerek-pereces egy nagy csalódás, miután ezt megkóstolja az ember.) Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...