r
Nosalty Logó

Lecsós tepsis krumpli tükörtojással

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Lecsós tepsis krumpli tükörtojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 494 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 494 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3784.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1821 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2043 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    1602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1587 micro
  • β-crypt
    415 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3700 micro
Összesen 2476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 58 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában, sós vízben felrakjuk főni, a vízben hűtjük ki, majd a langyos vizet leöntjük.
  2. Felkockázzuk a hagymákat, olajban kevés sóval, fedő alatt megpráoljuk, majd beletesszük a pirospaprikát, felöntjük a lecsóval, 3 dl vízzel, kicsit sózzuk, és borsozzuk, majd kb. 25 percig, 150 fokon, fedő alatt összefőzzük, kóstoljuk, ha kész, kikapcsoljuk
  3. A langyos burgonyákat megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk fel.
  4. Tepsibe tesszük a burgonyákat, a lecsó 2/3-ad részével óvatosan átforgatjuk, a tetejére öntjük a maradék lecsót, ráütjük a tojásokat, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojások is megsülnek (kb. 170 fokon, 15-20 perc). Kikapcsoljuk, tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 947
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 216515
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 16.

Ajánló

Finom bor vagy házi szörp. Tippek: Azért teszek a burgonya főzővizébe sót, mert a héja nem reped meg. Ha a burgonya nagysága nem egyforma, akkor a nagyobbakat villával szurkáljuk meg, és akkor  a kisebekkel együtt fog megfőni. A lecsó mennyiségét mindenki a maga ízlése szerint változtathatja, több vagy kevesebb, ki mennyire szeretné szaftosan. A tojást annyira sütöttem csak meg, hogy a fehérje megsüljön, a tojás közepe viszont lágy maradjon. A mennyisége a tojásnak, tetszés és ízlés szerinti. Tálaljuk: sok tejföllel, szobahőmérsékletű, különben lehűti az ételt, esetleg friss finom kenyér, hordós savanyú káposzta vagy házi savanyú uborka. De önmagában is kiváló:-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós tepsis krumpli tükörtojással
Éva-Anyóca 350 recept

Az idén nagyon sok paradicsomunk és zöldpaprikánk lett az udvarban, így sok alkalom volt, hogy frissen ehettünk lecsót. Raktunk is el télire nagyon sokat. :-) A második favorit a hámozott paradicsom eltevése volt. (olasz ételek, szószok miatt) A szeptember csodás, nyári melegében még mindig sok zöldpaprika és paradicsom volt: friss, ezért tudtunk akkor is lecsózni: akkor próbáltam ki első alkalommal ezt az ételt. Laktatós lecsót szerettem volna, de nem a hagyományos tálalásban:-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...