Lecsós tepsis krumpli tükörtojással
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1600g burgonya924 kcal
-
300g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1200g lecsó492 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
17 kcal
-
0g bors0 kcal
-
550g tojás692 kcal
-
0g só0 kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
38.1g burgonya22 kcal
-
7.1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
28.6g lecsó12 kcal
-
12.1g vöröshagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13.1g tojás16 kcal
-
0g só0 kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 756.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 364 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 408.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 320 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 317 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 740 micro
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.4 g
Zsír
-
Összesen 64.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3784.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 574 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 398 mg
-
Foszfor 1821 mg
-
Nátrium 797 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 361.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2043 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 922 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 499 micro
-
Kolin: 1602 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 1587 micro
-
β-crypt 415 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3700 micro
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
16 közepes db burgonya
-
3 dl víz
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
1.5 ek fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
10 db tojás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát héjában, sós vízben felrakjuk főni, a vízben hűtjük ki, majd a langyos vizet leöntjük.
- Felkockázzuk a hagymákat, olajban kevés sóval, fedő alatt megpráoljuk, majd beletesszük a pirospaprikát, felöntjük a lecsóval, 3 dl vízzel, kicsit sózzuk, és borsozzuk, majd kb. 25 percig, 150 fokon, fedő alatt összefőzzük, kóstoljuk, ha kész, kikapcsoljuk
- A langyos burgonyákat megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk fel.
- Tepsibe tesszük a burgonyákat, a lecsó 2/3-ad részével óvatosan átforgatjuk, a tetejére öntjük a maradék lecsót, ráütjük a tojásokat, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojások is megsülnek (kb. 170 fokon, 15-20 perc). Kikapcsoljuk, tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 946
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 216611
- Feltöltés dátuma: 2011. november 16.
Ajánló
Finom bor vagy házi szörp. Tippek: Azért teszek a burgonya főzővizébe sót, mert a héja nem reped meg. Ha a burgonya nagysága nem egyforma, akkor a nagyobbakat villával szurkáljuk meg, és akkor a kisebekkel együtt fog megfőni. A lecsó mennyiségét mindenki a maga ízlése szerint változtathatja, több vagy kevesebb, ki mennyire szeretné szaftosan. A tojást annyira sütöttem csak meg, hogy a fehérje megsüljön, a tojás közepe viszont lágy maradjon. A mennyisége a tojásnak, tetszés és ízlés szerinti. Tálaljuk: sok tejföllel, szobahőmérsékletű, különben lehűti az ételt, esetleg friss finom kenyér, hordós savanyú káposzta vagy házi savanyú uborka. De önmagában is kiváló:-).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Az idén nagyon sok paradicsomunk és zöldpaprikánk lett az udvarban, így sok alkalom volt, hogy frissen ehettünk lecsót. Raktunk is el télire nagyon sokat. :-) A második favorit a hámozott paradicsom eltevése volt. (olasz ételek, szószok miatt) A szeptember csodás, nyári melegében még mindig sok zöldpaprika és paradicsom volt: friss, ezért tudtunk akkor is lecsózni: akkor próbáltam ki első alkalommal ezt az ételt. Laktatós lecsót szerettem volna, de nem a hagyományos tálalásban:-).