r
Nosalty Logó

Lecsós rakott tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Lecsós rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 889 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1769.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 889 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.5 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1098 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7079.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    475 mg
  • Kálcium
    1150 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2123 mg
  • Nátrium
    2851 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1136.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    377 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1410 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    288 micro
  • β-karotin
    1753 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2959 micro
Összesen 3554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, és az olajon megdinszteljük.
  2. Rátesszük az összevágott paprikát és a paradicsomot.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát belezúzzuk.
  4. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és készre sütjük.
  5. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  6. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  7. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk. Beletesszük a kifőtt tésztát, ráöntjük a lecsót, óvatosan összekeverjük, elosztjuk rajta a tojáskarikákat, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2885
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós rakott tészta
Salamon Csilla 1203 recept

Sietős napokon ideális ebéd vagy vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...