r
Nosalty Logó

Lecsós halragu bulgurral

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
emóció
Lecsós halragu bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4358.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1644 mg
  • Nátrium
    2073 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    885.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 1967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halfilét nagyobb kockákra vágjuk, és besózzuk.
  2. A hagymát vékony cikkekre vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk.
  3. Hozzátesszük a halkockákat, és magas lángon megpirítjuk minden oldalukat. A hal nagyon hamar megsül, vigyázzunk, nehogy szétessen. Ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  4. Ezután megszórjuk fűszerpaprikával, borssal, végül hozzáöntjük az üveges lecsót. Pár percig együtt forraljuk, épp annyira, hogy a lecsó elveszítse a nedvességet, és besűrűsödjön a leve.
  5. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben főzzük 7 percig, leveskockával ízesítjük, majd további 5 percig lefedve pihentetjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1054
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós halragu bulgurral
emóció 14 recept

Nyáron a nagy melegben nem szeretek sokáig a tűzhely mellett dunsztolódni, ezért találtam ki ezt a gyors és roppant egyszerű fogást. Magam is meglepődtem, milyen jól harmonizál a hal a lecsóval. Igényesebbek friss hozzávalókkal is elkészíthetik, de mivel az én kétéves lányom rákapott az üveges lecsóra, a biztos siker érdekében ezt választottam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...