r
Nosalty Logó

Lecsós csirke hajdinával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
8zsuzsa8
Lecsós csirke hajdinával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

lecsós csirke

hajdina

627
Kalória
26.1g
Fehérje
51.8g
Szénhidrátok
35.4g
Zsír
186.9g
Víz
104.1g
Koleszterin
5.7g
Rost
1.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

lecsós csirke

hajdina

Összesen 627 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

lecsós csirke

hajdina

Összesen 1251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

lecsós csirke

hajdina

Összesen 134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2192.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    1642 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 627 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4385.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    3283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    373.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 1251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

lecsós csirke

  1. A húst megsózzuk, olajon megforgatjuk, míg fehér nem lesz.
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a csirke mellé tesszük, ahol kissé megfonnyasztjuk.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, összeforgatjuk a csirkével.
  4. Ráöntjük a kész lecsót. Így együtt addig főzzük, míg a csirke puha nem lesz.
  5. Amíg a csirke fő, elkészítjük a hajdinát: nagy teflonserpenyőben felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a hajdinát. Folyamatosan kevergetjük, míg a hajdina kipattog. Felhasad a héja, és kis fehér szín jelenik meg az oldalán.
  6. Amikor a hajdina már abbahagyta a pattogást, kevés vizet öntünk alá. Megsózzuk, fedő alatt pároljuk, mindig pótoljuk az elfövő vizet, egészen addig, míg megpuhul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Kedvenceink egyike. A lecsót magam teszem el kis üvegekbe. A hajdinával Kárpátalján találkoztam, ott tanultam meg az elkészítést a háziasszonyunktól. Nagyon szapora, és ami számomra fontos, lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!