r
Nosalty Logó

Lecsós csirke hajdinával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Lecsós csirke hajdinával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

lecsós csirke

hajdina

Összesen 627 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

lecsós csirke

hajdina

Összesen 1251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

lecsós csirke

hajdina

Összesen 134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2192.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    1642 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 627 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4385.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    3283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 1251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

lecsós csirke

hajdina

Elkészítés

lecsós csirke

  1. A húst megsózzuk, olajon megforgatjuk, míg fehér nem lesz.
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a csirke mellé tesszük, ahol kissé megfonnyasztjuk.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, összeforgatjuk a csirkével.
  4. Ráöntjük a kész lecsót. Így együtt addig főzzük, míg a csirke puha nem lesz.
  5. Amíg a csirke fő, elkészítjük a hajdinát: nagy teflonserpenyőben felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a hajdinát. Folyamatosan kevergetjük, míg a hajdina kipattog. Felhasad a héja, és kis fehér szín jelenik meg az oldalán.
  6. Amikor a hajdina már abbahagyta a pattogást, kevés vizet öntünk alá. Megsózzuk, fedő alatt pároljuk, mindig pótoljuk az elfövő vizet, egészen addig, míg megpuhul.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3233
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 14.

Ajánló

Aki szereti, tehet bele a vöröshagymával együtt fokhagymát is, és használhat csípős paprikát. Természetesen készülhet friss lecsóval is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós csirke hajdinával
8zsuzsa8 210 recept

Kedvenceink egyike. A lecsót magam teszem el kis üvegekbe. A hajdinával Kárpátalján találkoztam, ott tanultam meg az elkészítést a háziasszonyunktól. Nagyon szapora, és ami számomra fontos, lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz.

Hozzávalók

lecsós csirke

hajdina

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...