Lecsós csiga Iluskától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
tészta
-
150g finomliszt546 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
8 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g tej45 kcal
-
25g sajt88 kcal
lecsó
-
18g füstölt szalonna115 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
Összesen
941
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
tészta
-
600g finomliszt2184 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
320g tej179 kcal
-
100g sajt352 kcal
lecsó
-
70g füstölt szalonna459 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
400g paprika66 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0 kcal
Összesen
3764
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
tészta
-
24.6g finomliszt90 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.1g tej7 kcal
-
4.1g sajt14 kcal
lecsó
-
2.9g füstölt szalonna19 kcal
-
20.5g paradicsom4 kcal
-
16.4g paprika3 kcal
-
14.8g vöröshagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
Összesen
154
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1076.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 332 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 311.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 147 micro
-
β-karotin 756 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 573 micro
Összesen
941
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.6 g
Zsír
-
Összesen 118.3 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 620 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4306.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 245 mg
-
Kálcium 1327 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 1607 mg
-
Nátrium 800 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 543.6 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1247.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 741 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 358 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 639 micro
-
Kolin: 487 mg
-
Retinol - A vitamin: 464 micro
-
α-karotin 589 micro
-
β-karotin 3023 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 2292 micro
Összesen
3764
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 528 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
tészta
-
60 dkg finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
3 dkg friss élesztő
-
1 csipet cukor
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
lecsó
-
7 dkg füstölt szalonna
-
5 közepes db paradicsom
-
4 közepes db paprika
-
4 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 csipet bazsalikom
-
1 kk kakukkfű
-
1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
tészta
- Az élesztőt kevés langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk. A lisztet a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával,olajjal, a tejjel megdagasztjuk, 1 órát letakarva kelesztjük.
- Mikor megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokat vágunk, kb. 2 cm-3 cm szélest, erre teszünk a kihűlt lecsóból, és feltekerjük. (Így lesz szép a csigánk formája.)
- Sütőpapíros tepsibe pakoljuk. Reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegítés nélkül sütőbe toljuk, és megsütjük 200 fokon. Ha kihűlt, tálaljuk.
lecsó
- A szalonnát kockára vágjuk, kisütjük. A 4 fej vöröshagymát szeletekre vágjuk, a szalonnához adjuk.
- 5 db paradicsomot és 4 db paprikát apróra vágva hozzáteszünk. Lefedjük. 15 perc múlva befűszerezzük kakukkfűvel, bazsalikommal, borssal, pirospaprikával, sóval. Készre főzzük. (Ha sok a leve, szedjünk le belőle.)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1344
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 03.
Ajánló
Készíthetjük úgy is, hogy mikor kinyújtottuk a tésztát, rákenjük a lecsót, majd feltekerjük, mint a beiglit, és úgy vágunk belőle szeleteket. Viszont így nehezebb lesz vágni, és szép formát kialakítanunk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Iluska
1103 recept
Imádjuk ennek a csigának a tésztáját, puha, foszlós, isteni! Mindig olyan jóízűen tudjuk enni...beleharapni, és élvezni az ízeket......:-))))