r
Nosalty Logó

Lecsós csiga Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Lecsós csiga Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

lecsó

Összesen 941 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

lecsó

Összesen 3764 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tészta

lecsó

Összesen 154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 941 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.6 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4306.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1327 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    543.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    741 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    358 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    639 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    589 micro
  • β-karotin
    3023 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2292 micro
Összesen 3764 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    528 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

tészta

lecsó

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt kevés langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk. A lisztet a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával,olajjal, a tejjel megdagasztjuk, 1 órát letakarva kelesztjük.
  2. Mikor megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokat vágunk, kb. 2 cm-3 cm szélest, erre teszünk a kihűlt lecsóból, és feltekerjük. (Így lesz szép a csigánk formája.)
  3. Sütőpapíros tepsibe pakoljuk. Reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegítés nélkül sütőbe toljuk, és megsütjük 200 fokon. Ha kihűlt, tálaljuk.

lecsó

  1. A szalonnát kockára vágjuk, kisütjük. A 4 fej vöröshagymát szeletekre vágjuk, a szalonnához adjuk.
  2. 5 db paradicsomot és 4 db paprikát apróra vágva hozzáteszünk. Lefedjük. 15 perc múlva befűszerezzük kakukkfűvel, bazsalikommal, borssal, pirospaprikával, sóval. Készre főzzük. (Ha sok a leve, szedjünk le belőle.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1346
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 03.

Ajánló

Készíthetjük úgy is, hogy mikor kinyújtottuk a tésztát, rákenjük a lecsót, majd feltekerjük, mint a beiglit, és úgy vágunk belőle szeleteket. Viszont így nehezebb lesz vágni, és szép formát kialakítanunk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk ennek a csigának a tésztáját, puha, foszlós, isteni! Mindig olyan jóízűen tudjuk enni...beleharapni, és élvezni az ízeket......:-))))

Hozzávalók

tészta

lecsó

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...