Lecsócurry Mikibácsitól
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
218 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
83g zöldpaprika14 kcal
-
150g padlizsán36 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
4g só0 kcal
-
9 kcal
-
67g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
100g mangalica szalonna655 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
250g zöldpaprika41 kcal
-
450g padlizsán107 kcal
-
300g póréhagyma81 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
12g só0 kcal
-
10g fűszerpaprika28 kcal
-
200g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
6.2g mangalica szalonna40 kcal
-
9.2g vöröshagyma3 kcal
-
15.4g zöldpaprika3 kcal
-
27.7g padlizsán7 kcal
-
18.5g póréhagyma5 kcal
-
9.2g paradicsom2 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.6g fűszerpaprika2 kcal
-
12.3g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1845.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 1582 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 394.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 85 micro
-
β-karotin 1699 micro
-
β-crypt 211 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1815 micro
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 72.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5536.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 4745 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1183.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 463 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 221 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 254 micro
-
β-karotin 5097 micro
-
β-crypt 633 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 5445 micro
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 293 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 238 micro
-
Lut-zea 336 micro
Hozzávalók
-
100 g mangalica szalonna
-
250 g zöldpaprika
-
1 teáskanál kurkuma
-
1 kávéskanál curry por
-
1 kávéskanál fekete bors
-
2 csipet kakukkfű
-
2 csipet szegfűbors
-
2 dl víz
Elkészítés
- A szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk. Lábasban vagy wokban a szalonnából kisütjük a zsírját, a szalonnakockákat utána kiszedjük. A zsírhoz tesszük a vöröshagymát, dinszteljük, de csak kapassuk meg, ne sárgára. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a curryt és a kurkumát, hagyjuk, hogy szép sárga színű legyen.
- Hozzátesszük a felkarikázott pórét és paprikát és a hámozott, felkockázott padlizsánt. Átkeverjük, hogy egyforma sárga legyen. Kicsit sütögetjük, majd rátesszük a paradicsomkockákat és a többi fűszert. Visszatesszük a szalonnadarabokat, felöntjük 2 dl vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk.
- Amikor majdnem kész, hozzákeverjük a fűszerpaprikát, rottyantunk rajta még egyet, ez besűríti a megmaradt levét. Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 430
- Feltöltés dátuma: 2017. október 24.
Ajánló
Jó magában könnyű vacsorának, dúsítható némi kolbásszal, rizzsel. Használható köretnek komolyabb étkezéshez. Érdemes némi bort fogyasztani hozzá, komolyabb gyöngyösi, somlói fehérborból készített fröccsöt vagy egy szekszárdi sillert.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Együnk kurkumát! Ez a sárga fűszer nagyon erős gyulladásgátló, de csak akkor hat, ha zsíros közegben van, így tud felszívódni. Javasolt idősebb korban az ízületi gyulladásoknál, meg folyamatosan eszegetve, ha nem akarunk az öregségünkre az agyunkban gyulladásos plakkokat. A lerakódott plakkok okozzák az időskori elbutulást is. A kajához visszatérve mindenféle elfajzott lecsójellegű zöldségételt szeretek, általában kevés lével sűrűre visszapárolom. De felönthető több folyadékkal, és kiegészíthető belehabart tojással vagy rizzsel. Nagyon gyorsan elkészíthető, ehető magában vagy fogyasztható köretként egy sült csirkéhez. A fűszerezés és a felhasznált zöldségek köre szabadon variálható, kéretik teljesen gátlástalanul elkészíteni.