r
Nosalty Logó

Lecsócurry Mikibácsitól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mikibácsi
Lecsócurry Mikibácsitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 994 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1845.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    1582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    1699 micro
  • β-crypt
    211 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1815 micro
Összesen 331 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5536.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    4745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1183.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    5097 micro
  • β-crypt
    633 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    5445 micro
Összesen 994 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    238 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk. Lábasban vagy wokban a szalonnából kisütjük a zsírját, a szalonnakockákat utána kiszedjük. A zsírhoz tesszük a vöröshagymát, dinszteljük, de csak kapassuk meg, ne sárgára. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a curryt és a kurkumát, hagyjuk, hogy szép sárga színű legyen.
  2. Hozzátesszük a felkarikázott pórét és paprikát és a hámozott, felkockázott padlizsánt. Átkeverjük, hogy egyforma sárga legyen. Kicsit sütögetjük, majd rátesszük a paradicsomkockákat és a többi fűszert. Visszatesszük a szalonnadarabokat, felöntjük 2 dl vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Amikor majdnem kész, hozzákeverjük a fűszerpaprikát, rottyantunk rajta még egyet, ez besűríti a megmaradt levét. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 430
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 24.

Ajánló

Jó magában könnyű vacsorának, dúsítható némi kolbásszal, rizzsel. Használható köretnek komolyabb étkezéshez. Érdemes némi bort fogyasztani hozzá, komolyabb gyöngyösi, somlói fehérborból készített fröccsöt vagy egy szekszárdi sillert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsócurry Mikibácsitól
Mikibácsi 42 recept

Együnk kurkumát! Ez a sárga fűszer nagyon erős gyulladásgátló, de csak akkor hat, ha zsíros közegben van, így tud felszívódni. Javasolt idősebb korban az ízületi gyulladásoknál, meg folyamatosan eszegetve, ha nem akarunk az öregségünkre az agyunkban gyulladásos plakkokat. A lerakódott plakkok okozzák az időskori elbutulást is. A kajához visszatérve mindenféle elfajzott lecsójellegű zöldségételt szeretek, általában kevés lével sűrűre visszapárolom. De felönthető több folyadékkal, és kiegészíthető belehabart tojással vagy rizzsel. Nagyon gyorsan elkészíthető, ehető magában vagy fogyasztható köretként egy sült csirkéhez. A fűszerezés és a felhasznált zöldségek köre szabadon variálható, kéretik teljesen gátlástalanul elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...