r
Nosalty Logó

Lecsó bogyiszlói paprikából cukkiniből csípős kolbásszal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Lecsó bogyiszlói paprikából cukkiniből csípős kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1620 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    1247 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1706 micro
Összesen 405 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3424.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    2629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1423.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    755 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    561 micro
  • β-karotin
    4988 micro
  • β-crypt
    528 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    6824 micro
Összesen 1620 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    532 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a paprikát daraboljuk, a szalonnát kockára vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben bő olajon megpirítjuk a szalonnát, majd rátesszük a paprikát.
  3. Feldaraboljuk a cukkinit és a paradicsomot is, a paprikához adjuk, rávágjuk a chilit, sózzuk, borsozzuk.
  4. A kolbászt megmossuk, majd néhány perc elteltével a bőrt hosszában bevágjuk, lehúzzuk. A kolbászt felszeleteljük, a lecsóhoz adjuk. Szórunk rá bőven pirospaprikát. Megkeverjük, és már lehet is tálalni.
  5. Kenyérrel fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 921
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Ki voltam éhezve egy jó, csípős lecsóra. Minden hozzávaló adott volt a csípős hegyespaprika kivételével. De a végeredmény így is kiváló lett. Pont olyan csípős, ahogy akartam. Én többnyire ebédre és vacsorára szoktam fogyasztani, de reggelire is kiváló. Épp ma olvastam, hogy az egyik hotelben a svédasztalos reggeli kínálatban lecsó is van, s ez fogy el a leghamarabb. A külföldiek imádják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...