r
Nosalty Logó

Lecsó 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Muci
Lecsó 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2092 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1236 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    720 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 524 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    192.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4944.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    4155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1327.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    669 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    475 micro
  • β-karotin
    2878 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2621 micro
Összesen 2092 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    420 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A zöldpaprikák csumáját eltávolítjuk, majd hosszúkás szeletekre vágjuk.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk és 2/3 részét vékonyan felszeleteljük , a többit apróra felkockázzuk és az egészet a zsíron üvegesre dinszteljük kb 10 perc alatt.
  3. Közben a füstölt szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk, az így nyert szalonnazsírt is rászűrjük a hagymára (a szalonnapörcöt nem tesszük bele).
  4. A hagymához adjuk a felszeletelt zöldpaprikát és 10 percig tovább dinszteljük.
  5. A paradicsomot cikkekre vágjuk és hozzáadjuk a lecsóhoz. Rászórjuk a sót és az őrölt paprikát, felöntjük 2 dl vízzel és további kb 25 perc alatt készre főzzük.
  • Elkészítettem: 320 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 13700
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 16.

Ajánló

Nálunk a lecsó mellé mindig adunk garnírungként pirított tarhonyát (készítése: 35 dkg tarhonya 1 dl olajon világos barnára pirítva, majd vízzel felöntve 1 tk sóval ízesítve puhára, de gurulósra főzve). Aki nem szereti  a tarhonyát, párolt rizst is készíthet hozzá. Egy pohár hideg sör jól esik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a közkedvelt nyári ételt mindenki kicsit másképp készíti és általában a saját változatára esküszik. A mi családunk enyhén csípősen szereti, ezért  1-2 hegyes-erős zöldpaprikát is szoktam beletenni, valamint szegedi lévén, őrölt pirospaprikával is fűszerezem. Ennek a lecsónak sűrű, de sok szaftja van. A pirított tarhonya, mint garnírung nem maradhat el mellőle, de soha sem belefőzve.  

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...