r
Nosalty Logó

Lazacos rukkolasaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Lazacos rukkolasaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1161 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 76 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    1455 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    2927 micro
Összesen 290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4714.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    849 mg
  • Nátrium
    2348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1256 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    1713 micro
  • K vitamin:
    784 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    706 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    5820 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    5249 micro
  • Lut-zea
    11707 micro
Összesen 1161 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    340 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A rukkolát a (négy) tányér közepére halmozzuk.
  2. A paradicsomokat felezzük és váltott színben körbekerítjük vele a rukkolakupacot.
  3. A lazacszeleteket kisebb csíkokba vágjuk, és a rukkola tetejére helyezzük, fentről lefelé, körbe-körbe.
  4. A citromot hosszába 4 felé vágjuk, minden tányérra teszünk 1-1 cikket belőle.
  5. Az öntet alapanyagait– kivéve a kaprot–egy kisebb, rugós szószkeverő segítségévelkrémesre jól összedolgozzuk.
  6. Miután apróra vágtuk a kaporleveleket, belekeverjük az öntetbe.
  7. A kész öntettel meglocsoljuk a kupacokat és frissen őrölt borssal (aki szereti újhagymakarikákkal) díszítjük őket. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14763
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 11.

Ajánló

Zseniális előétel, nagyobb adagban pedig laktató, de mégis könnyű ebéd, főleg egy pohárka pezsgővel kiegészítve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha abba a bizonyos svéd bútoráruházba megyek és éppen delet üt az óra, akkor biztosan beugrok az önkiszolgáló éttermükbe egy lazacsalira. Nos, olyan gyakran azért nem fordulok meg ott, úgyhogy otthoni körülmények között én is kikísérleteztem egy hasonlót, ami szerintem még jobb!

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...