r
Nosalty Logó

Lazacos farfalle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sheilagold
Lazacos farfalle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 890 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2672 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1642.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    374 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 890 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.8 g

Zsír

  • Összesen
    145.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4928.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    1038 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    1377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1121 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    685 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 2672 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazac bőrét le lehet húzni sütés előtt, de a másik megoldás, ha a serpenyőbe bőrrel lefele a vajra rakjuk, majd adjunk neki 2-3 percet közepes fokozaton. Egy lapáttal fordítsuk meg, és a bőre könnyen egybe lejön, a lapát segítségével húzzuk le.
  2. A legideálisabb zsiradék ehhez az ételhez a fokhagymás fűszervaj, bedobjuk egy serpenyőbe. Amikor felolvadt a vaj, a lazacfilét a vajra rakjuk. Amikor elkezd a filé rózsaszínné válni, akkor a lapáttal vagy a fakanállal finoman egyengessük szét darabokra, szinte magától szétesik, ezért ez nem egy nehéz művelet. Ameddig a hal sül, a brie sajtot vágjuk fel kisebb kockákra. Közben rakjunk fel egy lábas sózott vizet a tésztának.
  3. Adjuk a fél liter 10%-os főzőtejszínt a serpenyőbe a halhoz, és kevergessük lassan, sózzuk, borsozzuk. Amikor forr a tejszín, akkor adjuk a brie sajt darabokat hozzá, valamint egy kis reszelt parmezánt is.
  4. Kb. 10-15 perc alatt kész is van a szósz. Szűrjük le a tésztánkat, és adjuk a serpenyőbe a szószhoz, forgassuk össze az ételt. Adjunk neki újabb 5 percet, hogy összeérjenek az ízek.
  5. Szedjük ki tányérra az ételt, és reszeljünk rá egy kis permezánt. Jó étvágyat ehhez a gyors, egyszerű és nagyon finom ételhez! :)
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3033
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazacos farfalle
Sheilagold 8 recept

Ezt az ételt ilyen formában még sehol sem láttam. Anyu készítette gyerekkoromban, elsősorban a hirtelen betoppanó vendégeknek. Gyors, egyszerű és nagyon finom étel. Anno nem voltam oda a halakért, de felnőttként szerettem volna megcsinálni magunknak. A receptet, mint utólag kiderült, hiába kerestem, édesanyám fejéből pattant ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...