r
Nosalty Logó

Lazacos farfalle

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sheilagold
Lazacos farfalle
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

890
Kalória
42.6g
Fehérje
69.8g
Szénhidrátok
48.5g
Zsír
226.3g
Víz
170.4g
Koleszterin
2.7g
Rost
9.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 890 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2672 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1642.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    226.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    374 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 890 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.8 g

Zsír

  • Összesen
    145.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4928.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    1038 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    1377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    678.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1121 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    685 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 2672 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. A lazac bőrét le lehet húzni sütés előtt, de a másik megoldás, ha a serpenyőbe bőrrel lefele a vajra rakjuk, majd adjunk neki 2-3 percet közepes fokozaton. Egy lapáttal fordítsuk meg, és a bőre könnyen egybe lejön, a lapát segítségével húzzuk le.
  2. A legideálisabb zsiradék ehhez az ételhez a fokhagymás fűszervaj, bedobjuk egy serpenyőbe. Amikor felolvadt a vaj, a lazacfilét a vajra rakjuk. Amikor elkezd a filé rózsaszínné válni, akkor a lapáttal vagy a fakanállal finoman egyengessük szét darabokra, szinte magától szétesik, ezért ez nem egy nehéz művelet. Ameddig a hal sül, a brie sajtot vágjuk fel kisebb kockákra. Közben rakjunk fel egy lábas sózott vizet a tésztának.
  3. Adjuk a fél liter 10%-os főzőtejszínt a serpenyőbe a halhoz, és kevergessük lassan, sózzuk, borsozzuk. Amikor forr a tejszín, akkor adjuk a brie sajt darabokat hozzá, valamint egy kis reszelt parmezánt is.
  4. Kb. 10-15 perc alatt kész is van a szósz. Szűrjük le a tésztánkat, és adjuk a serpenyőbe a szószhoz, forgassuk össze az ételt. Adjunk neki újabb 5 percet, hogy összeérjenek az ízek.
  5. Szedjük ki tányérra az ételt, és reszeljünk rá egy kis permezánt. Jó étvágyat ehhez a gyors, egyszerű és nagyon finom ételhez! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Ezt az ételt ilyen formában még sehol sem láttam. Anyu készítette gyerekkoromban, elsősorban a hirtelen betoppanó vendégeknek. Gyors, egyszerű és nagyon finom étel. Anno nem voltam oda a halakért, de felnőttként szerettem volna megcsinálni magunknak. A receptet, mint utólag kiderült, hiába kerestem, édesanyám fejéből pattant ki.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Sajtos-köményes tallér

Itt az interneten találtam egy aránylag olcsó ostyasütőt (a fotón látszik is), és azóta nagyon sokszor készítem el a sajtos tallért. Nagyon kiadós és finom ropogtatni való, és a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!