Lazacfilé sült burgonyával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
167g burgonya96 kcal
-
71 kcal
-
150g lazac191 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
363
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
450g lazac572 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
1089
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
49.1g burgonya28 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
44.2g lazac56 kcal
-
4.4g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
107
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.8 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 774.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 225.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 653 micro
-
K vitamin: 250 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 759 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 845 micro
Összesen
363
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.3 g
Zsír
-
Összesen 44.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2323.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 1414 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 676.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 1958 micro
-
K vitamin: 749 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 477 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2278 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2536 micro
Összesen
1089
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 192 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
-
500 g burgonya
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre gyaluljuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A halat megmossuk, szárazra itatjuk, sóval fűszerezzük.
- Kevés olajat egy serpenyőben felforrósítunk, beletesszük a filékét, és kb. 2 perc alatt körben elősütjük, kivesszük, és meghempergetjük a petrezselyemben.
- A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, és a burgonya szeleteket kb. 10 perc alatt világosra sütjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
- Az elősütött halat a burgonyára helyezzük, betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 8-10 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 57
- Össznézettség: 27617
- Feltöltés dátuma: 2016. január 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egyszerű, gyors és finom. Nyers burgonya helyett elkészíthetjük maradék héjában főtt burgonyával is.