r
Nosalty Logó

Lazac Wellington ricottával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Philips Airfryerek
Lazac Wellington ricottával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

776
Kalória
43.6g
Fehérje
52.4g
Szénhidrátok
43.7g
Zsír
254.3g
Víz
183.6g
Koleszterin
3.3g
Rost
1.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3876 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    254.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    549 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 776 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.9 g

Zsír

  • Összesen
    218.7 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8695.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1962 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    2789 mg
  • Nátrium
    3145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2545 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    382 mg
  • D vitamin:
    2743 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    716 micro
  • Kolin:
    973 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2484 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2980 micro
Összesen 3876 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

  1. A lazacot megtisztítjuk, 4 szeletre osztjuk.
  2. Egy kisebb vágódeszkán eloszlatjuk a felaprított kapor egy részét, sózzuk, borsozzuk, majd ráfektetjük a lazacszeleteket és minden oldalát megforgatjuk a fűszerekben.
  3. A leveles tésztákat kiterítjük, majd egy kb. 10-15 centis átmérőjű formával 10 kört szaggatunk belőle.
  4. A magos mustárt, a sima mustárt, a tojássárgáját, a felaprított kapribogyót, a petrezselymet és a maradék kaprot a citromhéjjal és a citromlével együtt a Philips Series 5000 aprítójába töltjük.
  5. Sózzuk, borsozzuk, majd összedolgozzuk, végül összekeverjük a ricottával.
  6. A lazacszeleteket a kör alakúra vágott tésztákra fektetjük, megkenjük a ricottás krém egy részével, majd lefedjük egy másik tésztaréteggel.
  7. A tészták szélét villa segítségével összenyomkodjuk, majd a Philips Airfryer Combi XXL forrólevegős sütőbe helyezzük őket.
  8. Egy felvert tojással megkenjük a tészták tetejét, majd egy nagyobb kaporlevelet szétterítünk rajtuk.
  9. 180°C-on kb. 20-25 percet sütjük őket.
  10. Frissen, zöldségpürével tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A lazac Wellington egy elegáns étel, ami tökéletes kiegészítője minden különleges alkalomnak. Bár az eredeti szűzérmével készített recepthez gombapépet (duxelles) használnak, a lazac könnyedségéhez sokkal jobban passzol a spenót és a ricotta. A hal puha húsából és a ropogósra pirult tésztából harmonikus, jól texturált fogás sül ki.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!