r
Nosalty Logó

Lazac kaprosan zöld salátával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
vzsike
Lazac kaprosan zöld salátával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lazachoz

A salátához

624
Kalória
40.2g
Fehérje
30.2g
Szénhidrátok
39.5g
Zsír
493.8g
Víz
128g
Koleszterin
5.6g
Rost
7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lazachoz

A salátához

Összesen 624 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lazachoz

A salátához

Összesen 1245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A lazachoz

A salátához

Összesen 98 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    493.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    653 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    2461 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    1673 micro
Összesen 624 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2843.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1257 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    987.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1461 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    1305 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    4921 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    3347 micro
Összesen 1245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    276 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

A lazachoz

  1. A lazacfilé bőrét lefejtjük (nagyon könnyel lejön egy kés segítségével).
  2. Megsózzuk, borsot őrölünk rá. A tejfölbe belekeverjük a felaprított kaprot, zúzott fokhagymát és ezt rákenjük a lazac tetejére, amit beleteszünk egy hőálló tálba, olívaolajat öntünk alá, és előmelegített sütőben készre sütjük. Nem szabad kiszárítani a halat.
  3. Amíg sül a hal, a kockára vágott burgonyát megpároljuk és elkészítjük a salátát.
  4. A salátához bármilyen vegyes zöldsalátát használhatunk ízlés szerint, teszünk még mellé kockára vágott paradicsomat, vagy koktélparadicsomot. Így a színek harmóniája is megfelelő lesz. A salátát meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel.
  5. A salátát a hal mellé halmozva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Néhány évvel ezelőtt meglátogattuk Svédországban élő barátnőmet, és eltöltöttünk ott néhány nagyon kellemes, felejthetetlen napot. A svédek a konyhában eltöltött időt igyekszenek a minimálisra korlátozni, ezért általában gyors, de kitűnő ételeket készítenek. A lazac is ilyen volt, ami azóta a családunk kedvence lett. Kicsit drága ugyan, de megéri kipróbálni, isteni finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!