r
Nosalty Logó

Lazac kapormártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Incilla
Lazac kapormártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1087 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    438 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2394.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    942 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1398 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    876 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1087 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott lazacot hagyjuk kiengedni 2-3 óra alatt. Mossuk meg, és szabadítsuk meg a bortól (ha van rajta).
  2. Vágjuk nagyon-nagyon apróra a kaprot.
  3. A lazacot sózzuk, borsozzukmind a két oldalán, és kenjük be kaporral is.
  4. Ezután béleljünk alufóliával egy pici tepsit (de úgy, hogy ne folyjon ki belőle a lazacból kijövő víz, éslégmentesen le tudjuk zárni a sütéshez!), és fektessük bele a lazacdarabokat, és egy kiskanál vajat tegyünk rá, majd zárjuk le alufóliával a tepsit.
  5. Előmelegített sütőben készre pároljuk.
  6. Mártáshoz:
  7. Vajon megfuttajuk az összezúzott fokhagymát, és rádobjuk a maradék apróra vágott kaprot.
  8. Amikor egy picikét megfonnyadt, felöntjuk a főzőtejszínnel.
  9. Ízesítjük sóval, borssal és egy pici ételízesítővel is, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  10. Párolt zöldséggel és főtt burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 62159
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lazac kapormártással
Incilla 10 recept

Imádom a halat!! Éttermekben előszeretettel kóstolom meg a hal specialitásukat, és uténa otthon én is megpróbálom elkészíteni őket. Így sikerült ezt a fantasztikus lazacot is heti szinten a családom elé tennem. :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...