Lazac kapormártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Incilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
100g lazac127 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
544
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g lazac254 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
1087
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
27.3g lazac35 kcal
-
24.6g kapor11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.8g vaj49 kcal
-
40.9g főzőtejszín54 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
150
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 42.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1197.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 278.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 699 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 438 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 345 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
544
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.2 g
Zsír
-
Összesen 85.9 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2394.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 726 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 942 mg
-
Nátrium 449 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 557.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1398 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 876 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 255 mg
-
Retinol - A vitamin: 691 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1087
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
-
200 g lazac
-
1 csokor kapor
-
1 csipet só
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg vaj
-
3 dl főzőtejszín
-
1 gerezd fokhagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- A fagyasztott lazacot hagyjuk kiengedni 2-3 óra alatt. Mossuk meg, és szabadítsuk meg a bortól (ha van rajta).
- Vágjuk nagyon-nagyon apróra a kaprot.
- A lazacot sózzuk, borsozzukmind a két oldalán, és kenjük be kaporral is.
- Ezután béleljünk alufóliával egy pici tepsit (de úgy, hogy ne folyjon ki belőle a lazacból kijövő víz, éslégmentesen le tudjuk zárni a sütéshez!), és fektessük bele a lazacdarabokat, és egy kiskanál vajat tegyünk rá, majd zárjuk le alufóliával a tepsit.
- Előmelegített sütőben készre pároljuk.
- Mártáshoz:
- Vajon megfuttajuk az összezúzott fokhagymát, és rádobjuk a maradék apróra vágott kaprot.
- Amikor egy picikét megfonnyadt, felöntjuk a főzőtejszínnel.
- Ízesítjük sóval, borssal és egy pici ételízesítővel is, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
- Párolt zöldséggel és főtt burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 214
- Tegnapi nézettség: 74
- 7 napos nézettség: 393
- Össznézettség: 62829
- Feltöltés dátuma: 2012. április 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Incilla
10 recept
Imádom a halat!! Éttermekben előszeretettel kóstolom meg a hal specialitásukat, és uténa otthon én is megpróbálom elkészíteni őket. Így sikerült ezt a fantasztikus lazacot is heti szinten a családom elé tennem. :-))