r
Nosalty Logó

Lassan főtt zöldbab paradicsommártásban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Lassan főtt zöldbab paradicsommártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    1420 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10020 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 195 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2553 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    1607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1180.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    611 micro
  • β-karotin
    2840 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20040 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 387 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1524 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bab két végét levágjuk és 2-3 centi darabokra aprítjuk.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát feldaraboljuk.
  3. A paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk
  4. Egy fedeles serpenyőben kevés olíván a vöröshagymát kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszereket, együtt kevergetjük. Ekkor jön hozzá a sűrített paradicsom, főzzük együtt a keveréket.
  5. Adjuk hozzá a babot és a felaprított paradicsomot, öntsük rá a zöldségalaplevet, kevés sót, borsot.
  6. Lefedjük, és kis lángon 30 percet főzzük.
  7. Levesszük a fedőt, újabb fél órát főzzük, hogy jól besűrűsödjön.
  8. Aki akar, kevés aprított koriandert vagy petrezselymet is szórhat rá a végén.
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 330
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan főtt zöldbab paradicsommártásban
Pogácsa 391 recept

Nagyon szép vajbabot kaptam, valami érdekeset akartam belőle készíteni. Ismét kedvenc Yotam Ottolenghi szakácskönyvemben lapozgattam, ott találtam ezt a receptet. Egy maréknyit sikerült megmenteni az ebédből, hogy le tudjam fotózni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...