r
Nosalty Logó

Laskasteak fehérbabpürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Laskasteak fehérbabpürével
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1225
Kalória
67.3g
Fehérje
175.2g
Szénhidrátok
33.4g
Zsír
322.8g
Víz
-
Koleszterin
45.1g
Rost
11.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1225 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2454 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2722.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    1056 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    322.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1077 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1225 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5444.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1289 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    1056 mg
  • Foszfor
    2113 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

Víz

  • Összesen
    645.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2154 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    711 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 2454 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben megolvasztunk kevés Naturale Vegán kenhető vaj ízű készítményt. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, amit üvegesre párolunk, majd mehet bele a konzerves főtt bab. Fűszerezzük őrölt római köménnyel, korianderrel, valamint sóval és borssal, ízlés szerint.
  2. Öntsük fel alaplével, reszeljünk bele citromhéjat és facsarjunk bele a levéből is, majd hagyjuk 5-6 percig főni. Ezt követően egy turmixgépben vagy botmixer segítségével pürésítsük simára, majd kóstoljuk meg, és ha szükséges, korrigáljuk az ízeket.
  3. A laskagombát megtisztítjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a Naturale Vegán kenhető vaj ízű készítményt, és közepes lángon a gombák mindkét oldalát aranybarnára és ropogósra sütjük, egy másik serpenyővel lesúlyozva. Ez kb. 5-7 percet vesz igénybe. Sózzuk, borsozzuk, és csilis olajjal ízesítjük.
  4. A fehér babpürét egy tányérra halmozzuk, majd a vasalt laskagombát a pürére helyezzük. Friss metélőhagymával és savanyított lila hagymával díszítjük, és ha szeretnénk, egy kis extra csiliolajat is locsolhatunk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Egy ízletes és különleges ételt készítünk, amely tökéletes könnyed vacsora vagy akár előétel is lehet. A fehér babpüré krémes textúrája és a vasalt laskagomba füstös íze együtt igazán pikáns élményt nyújt. Ráadásul tej- és húsmentesen is sokszínű és teljes értékű. Kísérhetjük a fehér babpürét pirított kenyérszeletekkel vagy ropogós zöldségekkel, így egy igazán élvezetes és egészséges fogást varázsolhatunk magunknak!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sültzeller-hummusz

Ez a sültzeller-hummusz egy egyszerű és finom mártogatós, ami pillanatok alatt elkészül. Tökéletes salátákhoz, piknikre és szendvicsekhez, ezért készíts rögtön egy nagyobb adagot, ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!