r
Nosalty Logó

Laskagombás tyúkpörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Laskagombás tyúkpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1723 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    6712 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3490.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2106 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1713.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    2203 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    1125 micro
Összesen 1723 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1481 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A laskagombát megmossuk, és feltesszük sós vízben főni. Kb. 30 percig előfőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük. Amikor meghűl, 1 cm -es csíkokra felvágjuk.
  2. A tyúkot a szokásos módon felaprítjuk. Az egyik hagymát kockára vágjuk. A tyúk zsírját felkockázzuk, egy lábasba tesszük, és kisütjük, majd rádobjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, és pirospaprikával megszórjuk, felöntjük vízzel. Beletesszük a tyúkdarabokat, a felvágott szárazpaprikákat. Ízesítjük sóval, és addig főzzük, míg puha nem lesz. Ha kell, pici vizet öntünk néha alá.
  3. Amikor már puha a hús, rátesszük a csíkokra vágott gombát, a félbevágott zöldpaprikát és a karikára vágott hagymát. Ezeket is puhára főzzük /de ne főjenek szét /, és a sűrített paradicsomot is rátesszük, megszórjuk a frissen őrölt borssal, ha kell még sóval, jól elkeverjük, egyet forralunk rajta, és rátesszük a fedőt, elzárjuk a gázt, és kb. 5 percig nem emeljük fel a tetejét .
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16278
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 20.

Ajánló

Aki nem akarja erősen csinálni, az elhagyhatja belőle az erős paprikákat. Lehet mellé sós vízben főtt burgonyát is tálalni. Igazi tanyasi tyúkról a legfinomabb. Ha boltban vásárolt tyúkról főzzük, akkor kell mellé zsiradék! A főzési idő a tyúktól függ, hogy mennyire öreg! Víz ne maradjon rajta!! Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apósomtól tanultam ezt a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...