Lasagne prosciuttoval és gombával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Barilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
88g finomliszt319 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
21g prosciutto53 kcal
-
35g gomba7 kcal
-
50g darált marhahús71 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
35g parmezán sajt137 kcal
-
4g vaj27 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
7 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
705
kcal
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
350g finomliszt1274 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
85g prosciutto213 kcal
-
140g gomba30 kcal
-
200g darált marhahús284 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
140g parmezán sajt549 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
185g konzerv paradicsom30 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2826
kcal
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
24.1g finomliszt88 kcal
-
11.4g tojás14 kcal
-
5.9g prosciutto15 kcal
-
9.6g gomba2 kcal
-
13.8g darált marhahús20 kcal
-
11g zeller4 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
9.6g parmezán sajt38 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
12.7g konzerv paradicsom2 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
195
kcal
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 45.7 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2189.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 483 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 593 mg
-
Nátrium 970 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 191.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1270 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
705
kcal
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 182.8 g
Zsír
-
Összesen 93.3 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 819 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8759.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 274 mg
-
Kálcium 1934 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 2371 mg
-
Nátrium 3879 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 296.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 765.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 678 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 155 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 711 mg
-
Retinol - A vitamin: 614 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 758 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 5078 micro
-
Lut-zea 1119 micro
Összesen
2826
kcal
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 603.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 350 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
-
350 g finomliszt
-
3 db tojás
-
85 g prosciutto
-
140 g gomba
-
200 g darált marhahús
-
1 kis db zeller
-
1 ek petrezselyem
-
15 g vaj
-
só ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
-
185 g konzerv paradicsom
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A liszt közepén készítsünk mélyedést, ebbe üssük a tojást és öntsük az olajat, majd finom gyúrjuk simára. Ha kész, lefedjük és 20 percig pihenni hagyjuk. Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. 2,5 cm vastagságúra.
- Egy kés hegyével vágjuk a tésztát 7,5 cm oldalhosszúságú négyzetekre. Enyhén sózott vízbe főzzük meg a tésztát, 6-7 darabot egyszerre. Amint a tészta feljön a víz színére, szedjük ki az edényből és helyezzük egy alaposan kicsavart vizes konyharuhára, amíg kihűl.
- Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, zellert és petrezselymet és végül, ha a hagyma üvegesre sült, a darált marhahúst. Addig süssük, amíg a hús aranybarnára sül, majd adjuk hozzá a megtisztított és felszeletelt gombát.
- Főzzük további 4-5 percig, majd adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk-borsozzuk, majd főzzük további 25 percig. Egy kivajazott tepsibe (használhatunk sütőpapírt is) sűrűn egymás mellé helyezzük el a tésztákat, úgy hogy teljesen befedje a tepsi alját. A tésztára tegyünk egy réteg húsos gombát, sonkacsíkokat, majd elszórtan egy kis vajat is csöpögtessünk rá. Erre újabb réteg tészta jön, majd töltelék. Ismételjük ezt a műveletet, amíg elfogynak az alapanyagok. A legfelső réteg tészta legyen, amit kenjünk meg vajjal, majd szórjuk rá a reszelt parmezánt.
- Ha kész van, tegyük 180°C-os sütőbe és süssük kb. 15-20 percig, amíg a tészta teteje aranybarnára sül. A sütőből kivéve melegen tálaljuk a maradék parmezánnal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8939
- Feltöltés dátuma: 2013. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Barilla
60 recept
Variáció lasagnera, az olaszok kedvelt rakott tésztájára: a darált húson kívül kerül a rétegek közé prosciutto és gomba is, még ízletesebbé téve a tésztaételt. www.barilla.hu