r
Nosalty Logó

Lasagne prosciuttoval és gombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barilla
Lasagne prosciuttoval és gombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2826 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2189.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1270 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 705 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    182.8 g

Zsír

  • Összesen
    93.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8759.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1934 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2371 mg
  • Nátrium
    3879 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5078 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 2826 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    350 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszt közepén készítsünk mélyedést, ebbe üssük a tojást és öntsük az olajat, majd finom gyúrjuk simára. Ha kész, lefedjük és 20 percig pihenni hagyjuk. Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. 2,5 cm vastagságúra.
  2. Egy kés hegyével vágjuk a tésztát 7,5 cm oldalhosszúságú négyzetekre. Enyhén sózott vízbe főzzük meg a tésztát, 6-7 darabot egyszerre. Amint a tészta feljön a víz színére, szedjük ki az edényből és helyezzük egy alaposan kicsavart vizes konyharuhára, amíg kihűl.
  3. Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, zellert és petrezselymet és végül, ha a hagyma üvegesre sült, a darált marhahúst. Addig süssük, amíg a hús aranybarnára sül, majd adjuk hozzá a megtisztított és felszeletelt gombát.
  4. Főzzük további 4-5 percig, majd adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk-borsozzuk, majd főzzük további 25 percig. Egy kivajazott tepsibe (használhatunk sütőpapírt is) sűrűn egymás mellé helyezzük el a tésztákat, úgy hogy teljesen befedje a tepsi alját. A tésztára tegyünk egy réteg húsos gombát, sonkacsíkokat, majd elszórtan egy kis vajat is csöpögtessünk rá. Erre újabb réteg tészta jön, majd töltelék. Ismételjük ezt a műveletet, amíg elfogynak az alapanyagok. A legfelső réteg tészta legyen, amit kenjünk meg vajjal, majd szórjuk rá a reszelt parmezánt.
  5. Ha kész van, tegyük 180°C-os sütőbe és süssük kb. 15-20 percig, amíg a tészta teteje aranybarnára sül. A sütőből kivéve melegen tálaljuk a maradék parmezánnal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8943
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne prosciuttoval és gombával
Barilla 60 recept

Variáció lasagnera, az olaszok kedvelt rakott tésztájára: a darált húson kívül kerül a rétegek közé prosciutto és gomba is, még ízletesebbé téve a tésztaételt. www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...