Lapocka lassan sütve
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
292g sertéslapocka688 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
695
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
3500g sertéslapocka8260 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
8340
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
98.3g sertéslapocka232 kcal
-
1.7g fokhagyma2 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
234
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.4 g
Zsír
-
Összesen 52.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 920 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 538 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 189.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 204 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
695
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 604.7 g
Zsír
-
Összesen 629.9 g
-
Telített zsírsav 218 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 280 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 2485 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11040.4 g
-
Cink 95 mg
-
Szelén 900 mg
-
Kálcium 623 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 644 mg
-
Foszfor 6453 mg
-
Nátrium 2284 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 2272.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 2450 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 27 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 135 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 2134 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
8340
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
-
1 fej fokhagyma
-
himalája só ízlés szerint
Elkészítés
- A fokhagymát megpucoljuk, a felét félbevágjuk. A másik felét finomra vágjuk, sóval megszórjuk, a kés lapjával elhúzgálva pépesítjük.
- A húsnak a bőrös felét vízszintesen bevágjuk (az alatta lévő zsíros réteggel együtt), mintha egy szeletet le akarnánk vágni belőle, de ne vágjuk végig. Ez lesz a fokhagymának a takarója, hogy ne égjen meg.
- Fordítsuk meg, és az alját alaposan sózzuk, borsozzuk, ne sajnáljuk!
- Helyezzük bele egy vékonyan kizsírozott tepsibe, a fűszerezett felével lefele. Hajtsuk fel a takarót, és egy hegyes, éles késsel vágjunk mélyedéseket a húsba, amibe belenyomkodjuk a félbevágott gerezdeket.
- Ezután kenjük be a fokhagymakrémmel, de azzal számolva, hogy a takaró zsugorodni fog sütés közben, és ott megéghet. Ezt a felét is sózzuk, borsozzuk, hajtsuk vissza a takarót, és azt a réteget szintén fűszerezzük. Tépjünk le egy darab alufóliát, vékonyan kenjük be zsírral vagy olajjal, ha ez kimarad, a bőrke rész hozzáragad.
- Forró sütőbe rakva 2,5 óráig sütjük. A fóliát levéve további 2,5-3 órát sütjük. Ha szükséges, kevés vizet önthetünk alá, félóránként nézzünk rá, hogy minden rendben van vagy sem.
- Amikor szép piros és kopogós a teteje, akkor van kész.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 50x30x6
- Sütés ideje: 330 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 565
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 118
- Össznézettség: 149498
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 15.
Ajánló
Családi, baráti összejövetelre, mert ez irdatlan mennyiségű hús.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Ha ezt a húst nem a sütőben sütöttem volna, hanem a kinti grillen, akkor ez lenne a barbecue receptje, mert a lassú sütést értik az alatt. A pár perces sütés pedig a grillezés. De az igazi barbecue akár 8-10 óráig is készülhet. Az így sütött hús kívül ropogós, és szeletelni lehetetlen, mert a belseje olyan puha, hogy amikor a kés hozzáér, leomlik a csontról. Ebből készítenek egy igen kedvelt szendvicset is, amihez a húst két villával szálasra széthúzgálják, elkeverik barbecue szósszal. Hamburger zsemlében, ropogós káposztasalátával megkoronázva tálalják.