r
Nosalty Logó

Lapocka lassan sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Lapocka lassan sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 695 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 8340 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 695 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    604.7 g

Zsír

  • Összesen
    629.9 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    280 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    2485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11040.4 g
  • Cink
    95 mg
  • Szelén
    900 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    6453 mg
  • Nátrium
    2284 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    2450 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    27 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    135 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    2134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 8340 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát megpucoljuk, a felét félbevágjuk. A másik felét finomra vágjuk, sóval megszórjuk, a kés lapjával elhúzgálva pépesítjük.
  2. A húsnak a bőrös felét vízszintesen bevágjuk (az alatta lévő zsíros réteggel együtt), mintha egy szeletet le akarnánk vágni belőle, de ne vágjuk végig. Ez lesz a fokhagymának a takarója, hogy ne égjen meg.
  3. Fordítsuk meg, és az alját alaposan sózzuk, borsozzuk, ne sajnáljuk!
  4. Helyezzük bele egy vékonyan kizsírozott tepsibe, a fűszerezett felével lefele. Hajtsuk fel a takarót, és egy hegyes, éles késsel vágjunk mélyedéseket a húsba, amibe belenyomkodjuk a félbevágott gerezdeket.
  5. Ezután kenjük be a fokhagymakrémmel, de azzal számolva, hogy a takaró zsugorodni fog sütés közben, és ott megéghet. Ezt a felét is sózzuk, borsozzuk, hajtsuk vissza a takarót, és azt a réteget szintén fűszerezzük. Tépjünk le egy darab alufóliát, vékonyan kenjük be zsírral vagy olajjal, ha ez kimarad, a bőrke rész hozzáragad.
  6. Forró sütőbe rakva 2,5 óráig sütjük. A fóliát levéve további 2,5-3 órát sütjük. Ha szükséges, kevés vizet önthetünk alá, félóránként nézzünk rá, hogy minden rendben van vagy sem.
  7. Amikor szép piros és kopogós a teteje, akkor van kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x30x6
  • Sütés ideje: 330 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 565
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 118
  • Össznézettség: 149498
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 15.

Ajánló

Családi, baráti összejövetelre, mert ez irdatlan mennyiségű hús.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha ezt a húst nem a sütőben sütöttem volna, hanem a kinti grillen, akkor ez lenne a barbecue receptje, mert a lassú sütést értik az alatt. A pár perces sütés pedig a grillezés. De az igazi barbecue akár 8-10 óráig is készülhet. Az így sütött hús kívül ropogós, és szeletelni lehetetlen, mert a belseje olyan puha, hogy amikor a kés hozzáér, leomlik a csontról. Ebből készítenek egy igen kedvelt szendvicset is, amihez a húst két villával szálasra széthúzgálják, elkeverik barbecue szósszal. Hamburger zsemlében, ropogós káposztasalátával megkoronázva tálalják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...