Lapított sült csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
300g csirke439 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
63g csirke alaplé4 kcal
Összesen
535
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
1200g csirke1754 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
250g csirke alaplé18 kcal
Összesen
2136
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
73.1g csirke107 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.9g rozmaring1 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
4.9g sárgarépa2 kcal
-
15.2g csirke alaplé1 kcal
Összesen
129
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.6 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 813.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 165.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1533 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
535
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.4 g
Zsír
-
Összesen 156.5 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 698 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3253.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 1270 mg
-
Nátrium 1431 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 660.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1237 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 505 mg
-
Retinol - A vitamin: 603 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6134 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
2136
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 151 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkét fektessük a mellére, a gerince mellett mindkét oldalon vágjuk szárnyasollóval a püspökfalattól a nyakáig, majd a gerincet vegyük ki. Vágjuk a gerincet nagyobb darabokra.
- A csirkét mossuk meg, majd töröljük szárazra, lapítsuk el, amennyire tudjuk. Kívül, belül sózzuk, borsozzuk. Mindkét oldalon a mell és a comb között lazítsuk fel egy kicsit a bőrt, rozmaringot, kakukkfüvet és a fokhagymát dugjuk a fellazított bőr alá.
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A csirkét fektessük a tepsibe. Szórjuk köréje a felvágott gerincet, a hagymát és a sárgarépát, és öntsük le a vajjal, majd toljuk a sütőbe.
- 30 perc múlva állítsuk a sütőt 180 fokra, öntsünk hozzá egy kis levest, és süssük további 45 percet. Gyakran kenegessük a csirkét a sült szaftal, és ha kell, öntsünk hozzá levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a csirkét benne 10 percet pihenni.
- A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük, és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. A szaftot a csirkéhez tálaljuk.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 16740
- Feltöltés dátuma: 2011. március 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Még egy finom sült csirke recept.