r
Nosalty Logó

Lapított sült csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Lapított sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2136 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 535 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.4 g

Zsír

  • Összesen
    156.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1270 mg
  • Nátrium
    1431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1237 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    603 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 2136 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét fektessük a mellére, a gerince mellett mindkét oldalon vágjuk szárnyasollóval a püspökfalattól a nyakáig, majd a gerincet vegyük ki. Vágjuk a gerincet nagyobb darabokra.
  2. A csirkét mossuk meg, majd töröljük szárazra, lapítsuk el, amennyire tudjuk. Kívül, belül sózzuk, borsozzuk. Mindkét oldalon a mell és a comb között lazítsuk fel egy kicsit a bőrt, rozmaringot, kakukkfüvet és a fokhagymát dugjuk a fellazított bőr alá.
  3. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A csirkét fektessük a tepsibe. Szórjuk köréje a felvágott gerincet, a hagymát és a sárgarépát, és öntsük le a vajjal, majd toljuk a sütőbe.
  4. 30 perc múlva állítsuk a sütőt 180 fokra, öntsünk hozzá egy kis levest, és süssük további 45 percet. Gyakran kenegessük a csirkét a sült szaftal, és ha kell, öntsünk hozzá levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a csirkét benne 10 percet pihenni.
  5. A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük, és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. A szaftot a csirkéhez tálaljuk.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16740
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még egy finom sült csirke recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk