r
Nosalty Logó

Lángos muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Lángos muffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 554 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2214 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 265 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1713.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 554 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6853.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    835 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1021 mg
  • Nátrium
    4658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2214 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Kipecázzuk, de a levét nem öntjük ki. Krumplinyomón átnyomjuk, félrerakjuk hűlni.
  2. Az élesztőt 0,5 dl meleg vízben, csipet cukorral felfuttatjuk. Bedagasztjuk az összes hozzávalóval úgy, hogy a burgonya főzővizéből is adunk hozzá. Egyszerre csak 1-2 evőkanálnyit adjunk hozzá, ezt addig ismételjük, amíg összeáll. Letakarjuk, meleg, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük.
  3. A sütőt begyújtjuk, egy muffintepsit kizsírozunk (12-est). A tésztát kiborítjuk egy enyhén lisztezett deszkára, elosztjuk 12 egyenlő részre (ennél a lépésnél meg is lehet tölteni), majd belehelyezzük a tepsibe.
  4. A tetejét megkenjük olajjal és megszórjuk reszelt sajttal. Berakjuk a forró sütőbe,és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 28 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7107
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 02.

Ajánló

Bármilyen tölteléket rakhatunk bele, én paprikás szalámival sütöttem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több oldalon is találkoztam ezzel a recepttel, de nincs leírva, hogy mennyi muffin lesz belőle, hány fokon kell sütni és mennyi ideig. Hát belevágtam, mert ugye a puding próbája az evés, akkor a muffiné pedig a sütés. :D Itt a NoSalty-n viszont találkoztam egy jó ötlettel, hogy a burgonya főzővizét nem kell kiönteni, hanem azzal gyúrjuk össze a lángost. Azóta nálunk csak úgy készül. Edi Krumplilángos receptjénél van leírva. Fantasztikus! Miért is kéne kiönteni azt a jó kis krumplilevet.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...