r
Nosalty Logó

Lángos gazdagon ahogy még biztos nem etted

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Lángos gazdagon ahogy még biztos nem etted
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

feltét

tészta

Összesen 419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

feltét

tészta

Összesen 2510 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

feltét

tészta

Összesen 162 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2495 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3564.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    2243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    798.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    1089 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    14973 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 2510 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    959 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

feltét

tészta

Elkészítés

feltét

  1. A gombát felszeleteljük, rátesszük egy minigrill sütőtányérjára, sózzuk, borsozzuk, csepegtetünk rá olívaolajat, meggrillezzük.
  2. Közben a lángost bedörzsöljük fokhagymával, megkenjük tejföllel, rárakjuk a felkockázott sonkát, a gombát, az uborkát és a paradicsomot, ráreszeljük a sajtot, rálocsoljuk a ketchupot, teszünk rá egy chilit. Sózzuk, borsozzuk, betesszük a grillsütőbe.
  3. Amint kész, rögtön nekilátunk falatozni, sört iszunk hozzá.

tészta

  1. Egy csészében a cukros, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a liszthez, sózzuk, s víz hozzáadásával tésztává dagasztjuk.
  2. Meleg helyen hagyjuk, hogy megkeljen, megdagadjon.
  3. Amikor már szépen megnőtt, kör alakúra formázzuk, s forró olajban kisütjük. (Nem kell sokat bíbelődni vele. Nem baj, ha a közepe nem egészen vékony, illetve nem feltétlen szükséges lapostányér méreteket sem formázni, csak annak, aki akarja.)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2297
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Ma lángost ettem ebédre, sok finomságot pakoltam rá. Ilyet még sehol sem láttam. A lángost egy korábbi receptem alapján készítettem.

Hozzávalók

feltét

tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...