r
Nosalty Logó

Lángos 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lángos  3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2023 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 8096 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    119.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2795.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    2038 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 2023 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    479.4 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    206 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11183.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    8152 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    176 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    684 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 8096 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a hozzávalókat.
  2. Ha másnap reggelre készítjük a tésztát, elég kézzel kicsit összekeverni, és egy nagyméretű (mivel kelni fog benne a tészta, legyen neki bőven hely), beolajozott zacskóba (1 ek olaj ) betesszük másnap reggelig a hűtőbe. Ha aznap akarjuk enni a lángost, akkor kézimixer dagasztó részével bedagasztjuk a tésztát, és egyjó órát hagyjuk kelni.
  3. Olajos kézzel szaggatunk a tésztából. Belülről kifele haladva széthúzzuk a kívánt méretre és vastagságra.
  4. Bő, forró olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 60345
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 24.

Ajánló

Fokhagymásan vagy sajtos-tejfölösen egy pohár citromos teával nagyon jó vacsora vagy reggeli. Megjegyzés: Ha valaki nem szereti, ha olajos nagyon a tészta, az tegyen a tésztába 1 cs sütőport is. Tejföl helyett kefirt is lehet beletenni.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor készítem el ezt az egyszerű lángost. Este bekeverem, beteszem a hűtőbe, és másnap reggel frissen kisütöm, pillanatok alatt kész. De ha vacsorára kívánják meg a gyerekek, akkor sem vészes. Bekeverem, előkészítem a sütéshez a dolgokat, és már sütöm is. Ebben az esetben nem forró olajban, hanem közepes lángon, hogy legyen ideje megemelkedni. Forró citromos teával  az igazi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...