r
Nosalty Logó

Laktóz- és gluténmentes diós-málnás lepény

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Bambi46
Laktóz- és gluténmentes diós-málnás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2527 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 212 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    191.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4941.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1156 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2215 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    979 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    650 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    879 micro
Összesen 2527 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket a sütőporral szűrő segítségével összeszitáljuk, majd hozzákeverjük az útifűmaghéjat és a darált diót.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját, a "cukrot" és a puha margarint kissé összehabosítjuk robotgéppel.
  4. A tojássárgás margarinhoz hozzáöntjük a lisztes keveréket és a tejet, majd szépen összedolgozzuk a géppel. Ehhez forgatjuk hozzá lyukas fakanállal óvatosan a fehérjehabot.
  5. A masszát egy 20x30cm-es vajas-lisztes tepsibe öntjük, majd a tetejébe pöttyözzük a málnát.
  6. 170-180 fokos előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba, sütő teljesítményétől is függ). A lényeg, hogy ne hagyjuk kiszáradni!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2902
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Laktóz- és gluténmentes diós-málnás lepény
Bambi46 11 recept

Nagyon puha, könnyű tésztájú lepény. A recept elkészíthető úgy is, hogy a dió helyett mákot használunk, málna helyett pedig meggyet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...