r
Nosalty Logó

Kürtőskalács sütőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajni pöttyös konyhája
Kürtőskalács sütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3374 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2218.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 3374 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sót és a 3 evőkanál kristálycukrot egy tálba szórjuk. A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk az 1 teáskanál kristálycukrot és az élesztőt, majd lefedjük és 8-12 perc alatt felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőt a liszthez adjuk, tojásokkal és az olvasztott vajjal együtt, és dagasztunk belőle egy rugalmas tésztát.
  2. Az alaposan kidagasztott tésztát letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és 1 órát pihentetjük, amíg a duplájára kel.
  3. A megkelt tésztát kiborítjuk lisztezett felületre és kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. A tésztát hosszában csíkokra vágjuk (2-3 cm széles) A cukrot és a fahéjat összekeverjük.
  4. Az üres sörösdobozokat teljesen becsomagoljuk alufóliával, majd a fóliát megkenjük vajjal, margarinnal vagy akár olajjal. Fogunk egy tésztacsíkot, és szorosan, egymást fedve rátekerjük a vajjal megkent alufóliás dobozra. A tésztát is megkenjük olvasztott vajjal, majd beleforgatjuk a cukros fahéjba.
  5. A kürtőskalácsot helyezzük a 180 fokra előmelegített sütőbe fektetve 20-25 percre, amíg szép aranybarnára sül. Megjegyzés: ha állítva helyezzük a tepsire, akkor a tészta hajlamos sülés közben lecsúszni az alufóliáról.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kürtőskalács sütőben
Hajni pöttyös konyhája 10 recept

Az ínycsiklandó finomság sokféle ízben készíthető, amely lehet kókuszos, vaníliáscukros, sima kristálycukros vagy fahéjas. Mivel speciális eszközre tekerve készül, sokan elképzelni sem tudják, hogy otthon is készítsenek kürtőskalácsot. A recept egyszerű, megéri nekiállni, ráadásul sokkal olcsóbban kijön a házi változat. Mire tekerjük a tésztát? A legnagyobb problémának tűnik, a megoldás azonban egyszerű. Hasznosítsuk újra az üres sörösdobozt, alufóliával bevonva tökéletes lesz erre a célra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...