Kürtőskalács sütőben
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hajni pöttyös konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
338
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
600g finomliszt2184 kcal
-
300g tej168 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
3374
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
51.1g finomliszt186 kcal
-
25.5g tej14 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
2.6g friss élesztő3 kcal
-
9.4g tojás12 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
8.5g vaj61 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
288
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
338
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.5 g
Zsír
-
Összesen 102.8 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2218.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 516 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 964 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 511 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 182.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 839 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 440 micro
-
Kolin: 375 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 595 micro
Összesen
3374
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
288
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
3 dkg friss élesztő
-
2 db tojás
-
3 ek cukor
-
100 g vaj
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
- A lisztet, a sót és a 3 evőkanál kristálycukrot egy tálba szórjuk. A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk az 1 teáskanál kristálycukrot és az élesztőt, majd lefedjük és 8-12 perc alatt felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőt a liszthez adjuk, tojásokkal és az olvasztott vajjal együtt, és dagasztunk belőle egy rugalmas tésztát.
- Az alaposan kidagasztott tésztát letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és 1 órát pihentetjük, amíg a duplájára kel.
- A megkelt tésztát kiborítjuk lisztezett felületre és kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. A tésztát hosszában csíkokra vágjuk (2-3 cm széles) A cukrot és a fahéjat összekeverjük.
- Az üres sörösdobozokat teljesen becsomagoljuk alufóliával, majd a fóliát megkenjük vajjal, margarinnal vagy akár olajjal. Fogunk egy tésztacsíkot, és szorosan, egymást fedve rátekerjük a vajjal megkent alufóliás dobozra. A tésztát is megkenjük olvasztott vajjal, majd beleforgatjuk a cukros fahéjba.
- A kürtőskalácsot helyezzük a 180 fokra előmelegített sütőbe fektetve 20-25 percre, amíg szép aranybarnára sül. Megjegyzés: ha állítva helyezzük a tepsire, akkor a tészta hajlamos sülés közben lecsúszni az alufóliáról.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x40
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 79
- 7 napos nézettség: 382
- Össznézettség: 2582
- Feltöltés dátuma: 2024. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Hajni pöttyös konyhája
27 recept
Az ínycsiklandó finomság sokféle ízben készíthető, amely lehet kókuszos, vaníliáscukros, sima kristálycukros vagy fahéjas. Mivel speciális eszközre tekerve készül, sokan elképzelni sem tudják, hogy otthon is készítsenek kürtőskalácsot. A recept egyszerű, megéri nekiállni, ráadásul sokkal olcsóbban kijön a házi változat. Mire tekerjük a tésztát? A legnagyobb problémának tűnik, a megoldás azonban egyszerű. Hasznosítsuk újra az üres sörösdobozt, alufóliával bevonva tökéletes lesz erre a célra.