r
Nosalty Logó

Kurkumás-kukoricás párolt rizs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bjkata
Kurkumás-kukoricás párolt rizs
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

337
Kalória
5.4g
Fehérje
62.6g
Szénhidrátok
6.6g
Zsír
173.1g
Víz
-
Koleszterin
2.5g
Rost
1.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1346 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    173.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 337 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2713.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    2169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    692.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    722 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 1346 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. A rizst főzés előtt 1-2 órával megmossuk több vízben, majd jól lecsöpögtetjük. (Így a rizs szinte száraz lesz, mire hozzáfogunk a pároláshoz.)
  2. A rizst az olajon a sóval együtt kicsit átpirítjuk. Közben gyakran keverjük meg.
  3. Ezalatt egy másik edényben forraljuk fel a 6 dl vizet.
  4. Ha a víz felforrt, óvatosan öntsük a rizsre a vizet,adjuk hozzá a kurkumát és a kukoricát.
  5. Keverjük meg, majd fedő alatt kb. 10 perc alatt főzzük a rizst puhára.
  6. A fedőt csak egy kicsit igazítsuk félre a nagy gőz miatt, de 10 percig egyáltalán ne kevergessük a rizst.
  7. Ezután megkóstoljuk, és teljesen lefedjük a fedővel. Tálalás előtt még egyszer óvatosan átkeverjük a pergős, szép sárga színű finom rizsünket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Nem tapadnak össze a rizsszemek, ha így készítjük el a párolt rizst. Természetesen kurkuma és kukorica nélkül is elkészíthető. Borsót is rakhatunk bele kukorica helyett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!