r
Nosalty Logó

Kurkumás-kukoricás párolt rizs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Bjkata
Kurkumás-kukoricás párolt rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1346 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 337 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2713.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    2169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    722 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 1346 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst főzés előtt 1-2 órával megmossuk több vízben, majd jól lecsöpögtetjük. (Így a rizs szinte száraz lesz, mire hozzáfogunk a pároláshoz.)
  2. A rizst az olajon a sóval együtt kicsit átpirítjuk. Közben gyakran keverjük meg.
  3. Ezalatt egy másik edényben forraljuk fel a 6 dl vizet.
  4. Ha a víz felforrt, óvatosan öntsük a rizsre a vizet,adjuk hozzá a kurkumát és a kukoricát.
  5. Keverjük meg, majd fedő alatt kb. 10 perc alatt főzzük a rizst puhára.
  6. A fedőt csak egy kicsit igazítsuk félre a nagy gőz miatt, de 10 percig egyáltalán ne kevergessük a rizst.
  7. Ezután megkóstoljuk, és teljesen lefedjük a fedővel. Tálalás előtt még egyszer óvatosan átkeverjük a pergős, szép sárga színű finom rizsünket.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 13575
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Ajánló

A gyerekek is nagyon szívesen fogyasztják a színe miatt. A kukoricát is szinte mindenki szereti.

Receptkategóriák

Nem tapadnak össze a rizsszemek, ha így készítjük el a párolt rizst. Természetesen kurkuma és kukorica nélkül is elkészíthető. Borsót is rakhatunk bele kukorica helyett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...