r
Nosalty Logó

Kulleraugen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Kulleraugen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 864 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 864 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    190.5 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2542.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1193 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.7 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 3450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, sütőport, vaníliát és a sót egy habverő segítségével jól összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A cukrot, vajat és a tojássárgákat hozzáadjuk a keverékhez, és alaposan összegyúrjuk, így egy kemény tésztát kapva. Frissen tartó fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
  3. A sütőt 170 °C-ra melegítjük elő, és egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
  4. A tésztát átgyúrjuk. Mérleggel 15-20 g-os részekre osztjuk, majd golyókat formálunk. A golyókat alaposan átmozgatjuk a kezünkkel, így érhető el, hogy a sütésnél ne repedjenek meg. A golyókba egy fakanál végével mélyedéseket nyomunk, ügyelve arra, hogy a ne lyukasszuk át őket.
  5. A golyókat bekenjük a tojásfehérjével, majd az aprított mandulába forgatjuk őket. A mélyedésekbe lekvárt töltünk egy habzsák vagy kanál segítségével.
  6. A süteményeket a tepsire helyezzük, majd 18-20 percig sütjük. Ezután kihűtjük, és egy süteményes dobozban tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6142
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kulleraugen
NapsütötteVidékünkön 174 recept

A Kulleraugen német aprósütemény, a jelentése óriási nagy szemek. Az Engelsaugen süteménytől annyiban különbözik, hogy itt egy kis mandulakabátkát is kap a golyó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...