Kukoricás csavart Olgitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
502
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2006
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
229
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1469.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 796 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 69.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
502
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.5 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5879.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 451 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 562 mg
-
Foszfor 1562 mg
-
Nátrium 3185 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 279.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 538 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 779 micro
Összesen
2006
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 672.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
-
35 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
15 dkg kukoricaliszt
-
1 dl tej
-
2 dl víz
-
1 ek méz
-
2 kk só
-
2.5 dkg élesztő
Elkészítés
- A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, mikor kész,lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 10 felé osztjuk. A tésztadarabokat átgyúrtuk, majd letakarva 10 percig pihentetjük.
- Eztán bucikat formázzuksodorgatással úgy, hogy a szélei keskenyebbek legyenek, mint a közepe. Kinyújtjuk a tésztát, majd a hosszabb oldalakról elkezdjük felcsavarni úgy, hogy a két tekercs középen találkozzon. A végeket megcsavarjuk, aztán az egész tésztát megcsavarjuk, sütőpapíros tepsire tesszük.
- A tíz csavartat 50 fokos sütőben kelesztjük 10 percig. Aztán kivesszük a tepsit, s letakarva még 10 percig kelesztjük. Ez idő alatt a sütőt 175 fokosra melegítjük.
- Az előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük a kukoricás csavartat.
- Vajjal, sós kenyérre kenhető krémekkel kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5856
- Feltöltés dátuma: 2013. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Németi Olga
105 recept
Valami kukoricás kenyérfélét akartam sütni. Találtam egy receptet, amiben a nagyobb liszthányad kenyérliszt volt, amit lecseréltem teljes kiőrlésű lisztre. Egy másik receptből pedig a formázást lestem el.