Krumplisaláta Detty konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Detty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
242
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
969
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
60
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 782 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 549 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 257.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1534 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
242
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3128 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 550 mg
-
Nátrium 2196 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.6 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1029.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 592 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 635 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 6134 micro
-
β-crypt 1848 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
969
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 379 micro
-
β-crypt 114 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
0.5 ek só
-
3 ek cukor
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük, hűtjük.
- A hagymát és a paprikát vékonyra vágjuk, sózzuk. Állni hagyjuk kb. 20 percig, hogy levet eresszen. Ezután rátesszük a cukrot és az ecetet, elkeverjük. Ha most megkóstoljuk, nagyon intenzív az íze, de a krumpli ezt kiegyenlíti. A burgonyát karikára vágjuk.
- Összekeverjük a paprikás hagymát a burgonyával, teszünk rá 2 ek olajat.
- Hűtőbe tesszük fogyasztásig. Legjobb előzőnap elkészíteni, mert így az ízek jobban összeérnek. Néha óvatosan keverjük át.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3682
- Feltöltés dátuma: 2012. október 14.
Ajánló
Sültek, rántottak és halak mellé kiváló! A képen sültcsirkével tálaltam. Télen mirelit paprikával készítem. A mirelit paprikát folyóvíz alá tartom, így enged annyit, hogy tehet szeletelni. Nem szabad kiolvasztani! A mirelit paprika még jobb is, mert több levet enged.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Detty
23 recept
Anyukámtól tanultam. Nagyon szeretem, mire anyu elkészült az ebéddel, a tálból már jó sok hiányzott! Megdézsmáltam!