r
Nosalty Logó

Krumplis-rozmaringos diétás kenyér

Évi néni
Krumplis-rozmaringos diétás kenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

239
Kalória
9.1g
Fehérje
39.1g
Szénhidrát
4.4g
Zsír
33g
Víz
9g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
144mg
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2865 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 239 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    962.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    468.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    395.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 2865 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

  1. A megfőtt, kihűlt burgonyát összetörjük a levében, és dagasztógép táljába öntjük. Hozzáadjuk a joghurtot.
  2. Belemérjük a szobahőmérsékletű hozzávalókat, és az öregtésztát is. Fényes, rugalmas tésztát dagasztunk belőle, amit letakarva 40 percig kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát kézzel ellapítjuk, szétnyomkodjuk, majd összehajtogatjuk: jobbról balra, balról jobbra, lentről és fentről is, és ezt pihentetjük, kelesztjük 20-25 percig.
  4. Az újra megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, elosztjuk tetszőleges mennyiségű egyenlő adagra (javaslom a 12-t).
  5. Mindegyiket kicsit kinyújtjuk vagy ellapítjuk, aztán felcsavarjuk, ha hosszúkás formát szeretnénk, vagy maga alá hajtogatva golyót formálunk belőle, ha kereket szeretnénk, majd a tésztadarabokat behelyezzük a kivajazott formába, és letakarva 10 percet kelesztjük. Tetejére rozmaringleveleket szórunk.
  6. A sütőt előmelegítjük 200 fokra alul-felül sütésen, és a kenyeret, mikor betoltuk, lespricceljük langyos vízzel. 10 percig így sütjük, majd lecsökkentjük a hőt 180 fokra, újra lespricceljük a kenyeret, és további 30 percig sütjük. Rácsra téve hűtjük ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x27

Mivel Bálint napján sütöttem a kenyeret, így szív formában sütöttem ki. Úgy megnövekedett, hogy bőven legalább 1 részre is eloszthattam volna a tésztát, hogy aztán ha megsült, akkor le lehet tépegetni egy-egy zsemlét, kiflit. Finom, lágy kenyér sült belőle, ami még negyedik napon is puha volt.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...