Krumplis-rozmaringos diétás kenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
13g burgonya7 kcal
-
21g víz0 kcal
-
9 kcal
-
21g diabetikus liszt69 kcal
-
21g kenyérliszt bl8075 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
2 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
21g öregtészta47 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
239
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
150g burgonya87 kcal
-
250g víz0 kcal
-
100g görög joghurt103 kcal
-
250g diabetikus liszt825 kcal
-
250g kenyérliszt bl80903 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
23 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
250g öregtészta565 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
2865
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
11.5g burgonya7 kcal
-
19.1g víz0 kcal
-
7.7g görög joghurt8 kcal
-
19.1g diabetikus liszt63 kcal
-
19.1g kenyérliszt bl8069 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
-
19.1g öregtészta43 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
219
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 80.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
239
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.5 g
Zsír
-
Összesen 53.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 962.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 541 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 468.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 395.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
2865
kcal
- 11% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 73.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
-
1 dl görög joghurt
-
25 dkg diabetikus liszt
-
25 dkg kenyérliszt bl80
-
1 csipet cukor
-
7 g instant élesztő
-
5 dkg vaj
-
25 dkg öregtészta
Elkészítés
- A megfőtt, kihűlt burgonyát összetörjük a levében, és dagasztógép táljába öntjük. Hozzáadjuk a joghurtot.
- Belemérjük a szobahőmérsékletű hozzávalókat, és az öregtésztát is. Fényes, rugalmas tésztát dagasztunk belőle, amit letakarva 40 percig kelesztünk.
- A megkelt tésztát kézzel ellapítjuk, szétnyomkodjuk, majd összehajtogatjuk: jobbról balra, balról jobbra, lentről és fentről is, és ezt pihentetjük, kelesztjük 20-25 percig.
- Az újra megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, elosztjuk tetszőleges mennyiségű egyenlő adagra (javaslom a 12-t).
- Mindegyiket kicsit kinyújtjuk vagy ellapítjuk, aztán felcsavarjuk, ha hosszúkás formát szeretnénk, vagy maga alá hajtogatva golyót formálunk belőle, ha kereket szeretnénk, majd a tésztadarabokat behelyezzük a kivajazott formába, és letakarva 10 percet kelesztjük. Tetejére rozmaringleveleket szórunk.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra alul-felül sütésen, és a kenyeret, mikor betoltuk, lespricceljük langyos vízzel. 10 percig így sütjük, majd lecsökkentjük a hőt 180 fokra, újra lespricceljük a kenyeret, és további 30 percig sütjük. Rácsra téve hűtjük ki.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 27x27
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 758
- Feltöltés dátuma: 2016. február 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Mivel Bálint napján sütöttem a kenyeret, így szív formában sütöttem ki. Úgy megnövekedett, hogy bőven legalább 1 részre is eloszthattam volna a tésztát, hogy aztán ha megsült, akkor le lehet tépegetni egy-egy zsemlét, kiflit. Finom, lágy kenyér sült belőle, ami még negyedik napon is puha volt.