r
Nosalty Logó

Krumplis-rozmaringos diétás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Krumplis-rozmaringos diétás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2865 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 239 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    962.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 2865 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megfőtt, kihűlt burgonyát összetörjük a levében, és dagasztógép táljába öntjük. Hozzáadjuk a joghurtot.
  2. Belemérjük a szobahőmérsékletű hozzávalókat, és az öregtésztát is. Fényes, rugalmas tésztát dagasztunk belőle, amit letakarva 40 percig kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát kézzel ellapítjuk, szétnyomkodjuk, majd összehajtogatjuk: jobbról balra, balról jobbra, lentről és fentről is, és ezt pihentetjük, kelesztjük 20-25 percig.
  4. Az újra megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, elosztjuk tetszőleges mennyiségű egyenlő adagra (javaslom a 12-t).
  5. Mindegyiket kicsit kinyújtjuk vagy ellapítjuk, aztán felcsavarjuk, ha hosszúkás formát szeretnénk, vagy maga alá hajtogatva golyót formálunk belőle, ha kereket szeretnénk, majd a tésztadarabokat behelyezzük a kivajazott formába, és letakarva 10 percet kelesztjük. Tetejére rozmaringleveleket szórunk.
  6. A sütőt előmelegítjük 200 fokra alul-felül sütésen, és a kenyeret, mikor betoltuk, lespricceljük langyos vízzel. 10 percig így sütjük, majd lecsökkentjük a hőt 180 fokra, újra lespricceljük a kenyeret, és további 30 percig sütjük. Rácsra téve hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x27
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 758
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplis-rozmaringos diétás kenyér
Évi néni 1830 recept

Mivel Bálint napján sütöttem a kenyeret, így szív formában sütöttem ki. Úgy megnövekedett, hogy bőven legalább 1 részre is eloszthattam volna a tésztát, hogy aztán ha megsült, akkor le lehet tépegetni egy-egy zsemlét, kiflit. Finom, lágy kenyér sült belőle, ami még negyedik napon is puha volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...