Krumplis perec
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
100g tej56 kcal
-
3g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
8g élesztő8 kcal
A tetejére
Összesen
694
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1726.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 1241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 90.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
694
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.8 g
Zsír
-
Összesen 58.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6906.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 615 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 920 mg
-
Nátrium 4962 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 465.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 363 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 435 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 360 micro
Összesen
2774
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 474 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 341 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A krumlit meghámozzuk, feldaraboljuk, megfőzzük, majd áttörjük.
- A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot, és belemorzsoljuk a vajat vagy zsírt. Hozzátesszük az áttört krumplit, és az élesztős tejjel együtt nem túl puha tésztát dagasztunk (a krumplitól kelés során úgyis lágyul).
- Kb. 40 percig kelesztjük, majd deszkára borítva, egy kicsit átgyúrjuk. Félbevágjuk, majd a fél tésztát 8 részre. Egyenként 28-30 centis rudakat sodrunk a darabokból, majd kettőt-kettőt összefonunk, és karikává formázunk. A tészta másik feléből isugyanezzel a módszerrel pereceket készítünk. Tetejüket megkenjük tojással vagy olvasztott vajjal, és megszórjuk durva szemű sóval.
- Tepsiben még 30 percig pihentetjük, majd pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 316
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13680
- Feltöltés dátuma: 2011. június 07.
Ajánló
Magokat is szórhatunk a tetejére, de szerintem sóval az igazi, jól ellensúlyozza a krumpli édeskés ízét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Szeretjük a kelt tésztákat, ezért szívesen kísérletezek velük. Ez is így született... Egyszerű, olcsó, alig kell hozzá alapanyag. Főleg frissen nagyon finom, az alja jó ropogósra sül a krumplitól.