r
Nosalty Logó

Krumplis lepény Évi nénitől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Krumplis lepény Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5366.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    2927 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    867 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 3184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk, összetörjük.
  2. Az összetört burgonyát nagy tálba tesszük, rámorzsoljuk az élesztőt, rátöltjük a langyos tejet, és hagyjuk az élesztőt felfutni.
  3. Majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, az írót, sót és lisztet, és addig dagasztjuk, míg el nem válik a tál falától. Letakarva egy órát kelesztjük.
  4. Tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A tésztából maroknyi darabokat tépünk ki, megformáljuk, mint egy zsemlét, és a sütőpapírra tesszük, egymástól távolabb, mert alaposan megnőnek.
  5. A tészta tetejére kevés sajtot reszelünk, és negyed órás kelesztés után 200 fokos sütőben, hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40 x 2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4281
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 29.

Ajánló

Ebből a mennyiségből 18 db lepény készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplis lepény Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Az ünnepi hosszú hétvégén szép napokat töltöttem autista fiatalokkal, akiket néhány napos pihenésre, kikapcsolódásra kísértem el. Közel 20 főre főztem naponta több alkalommal, így elég nehéz dolgom volt az adagok kiszámolásával. Ott készítettem ezt a lepényt, egy kis maradék főtt krumpliból. Nagyon nagy sikere volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...