r
Nosalty Logó

Krumplis kenyérlángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mandula
Krumplis kenyérlángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 712 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2846 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    1191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 712 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6282.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    849 mg
  • Nátrium
    4763 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1367 micro
Összesen 2846 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főtt krumplit egy nagy tálba tesszük, villával összetörjük, picit várunk, míg kihűl.
  2. Ekkor hozzászitáljuk a lisztet, beletesszük az élesztőt, sót, cukrot, összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá a főzővízből (vagy langyos vízből), hogy egy kicsit lágyabb, de sima, nem ragadós tésztát kapjunk, kb. 10 percig dagasztjuk.
  3. Langyos helyen pihentetjük kb. ¾ órán át.
  4. Eközben a 4 ek tejfölbe belereszeljük a fokhagymát, felkockázzuk a szalonnát és a kolbászt, felkarikázzuk az újhagymát.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, légkeverésesen.
  6. Ha a tészta eleget pihent, kicsit átgyúrjuk, ha kell, adunk még hozzá egy pici lisztet, és kiolajozott gáztepsibe simítjuk (ez néha ragacsos feladat :)).
  7. Mehet is a forró sütőbe kb. 10 percre, amíg egy kis kérget kap a teteje.
  8. Ezután kivesszük, rákenjük a fokhagymás tejfölt, rászórjuk a szalonnát, kolbászt, hagymát, és visszatesszük még 30-40 percre (vigyázzunk, ne égjen meg a hagyma!!).
  9. Ha kész, kivesszük, és szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35×40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 16920
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 02.

Ajánló

Aki a tésztát "sült krumplipüré-szerűen" szereti, tegyen bele több krumplit, aki "kenyérszerűbben", több lisztet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mandula 35 recept

Ezt annyira szeretjük, hogy pizzát nem is sütöttem még soha (habár azt is szeretjük :)) Néhány éve keresgéltem kenyérlángos recepteket, gyakran sütöttem, időközben a saját kezemre alakítottam, ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...